ArchitectHellende vlakken invoegen

Gereedschappenset

Hellend vlak

Architectuur

Om een trap in te voegen:

Volg een van onderstaande werkwijzen:

Klik in de Methodebalk Hellend vlak Stijl om een hulpbron via de Hulpbronnenkiezer te selecteren.

Klik op de knop Instellingen om het instellingenvenster te openen en de standaardinstellingen voor het gereedschap aan te passen.

Na het invoegen van het object kan je de parameters ervan wijzigen via het Infopalet.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Stijl

Vervang, bewerk of ontkoppel de huidige stijl, of creëer een nieuwe objectstijl vanaf een parametrisch object zonder stijl.

Door een objectstijl te wijzigen zullen alle objecten in het bestand die deze stijl gebruiken, aangepast worden.

Verberg parameters volgens stijl

Vink deze optie aan om alle parameters die van een stijl afhangen, te verbergen; deze parameters kan je niet bewerken in het Instellingenvenster of het Infopalet.

Type

Kies het Type hellend vlak. Indien je ‘Plaat’ selecteert, zal het vlak afhankelijk van de Plaatdikte hellend zijn langs de onderzijde. Als je ‘Vol’ selecteert, heeft de plaatdikte geen enkele invloed en zal het vlak afhankelijk van de Hoogte hellend zijn langs de bovenzijde.

Breedte

Geef de totale breedte van het hellend vlak op (U-vorm inbegrepen).

Hoogte

Geef de hoogte van het hellend vlak op. Hiermee bepaal je de helling langs de bovenzijde van het vlak.

Dakhoogte t.o.v. dakbreedte

Vul hier een getal tussen 0 en 1 in.

Geef de verhouding op tussen de hoogte (of plaatdikte) van het hellend vlak en de horizontale afstand die het vlak overbrugt. Wanneer je een breuk ingeeft, wordt de waarde automatisch tot een decimaal getal herleid.

Plaatdikte

Bepaal voor een ‘Plaat’ de dikte van het hellend vlak. Hiermee bepaal je de helling langs de onderzijde van het vlak.

Samenstelling

Selecteer de samenstelling van het hellende vlak.

Hoogte bordes

Bepaal op welke hoogte het hellend vlak overgaat in een bordes.

Lengte uitsprong 1

Bepaal de uitsprong van het eerste gedeelte van het bordes.

Lengte uitsprong 2

Bepaal de uitsprong van het tweede gedeelte van het bordes.

Afgerond bordes

Vink deze optie aan om het bordes cirkelvormig af te ronden; de straal is in dit geval gelijk aan de ingevulde breedte. Merk op: deze instelling is niet van toepassing bij het type ‘Recht’ of ‘Recht met bordes’.

Afbreeklijn

Vink deze optie aan om in 2D/Planaanzicht een afbreeklijn te plaatsen om het hoogteverschil aan te duiden.

Teken in 3D

Vink deze optie aan om het object in te voegen als een hybride object, dat zowel zichtbaar is in een 3D-aanzicht als in 2D/Plan.

Leuning links

Vink deze optie aan om een leuning links op het hellende vlak te plaatsen.

Leuning rechts

Vink deze optie aan om een leuning rechts op het hellende vlak te plaatsen.

Hoogte leuning

Geef de gewenste leuninghoogte op.

Breedte leuning

Geef de gewenste leuningbreedte op.

Looplijn

Bepaal hoe de 2D-looplijn wordt weergegeven: met pijlen die de stijgende of de dalende richting aangeven of zonder pijlen.

Klik op een plaats in de tekening om de locatie van het object te bepalen. Klik nogmaals om de rotatie te bepalen.

Creëer eventueel een objectstijl op basis van het object (zie Standaard objectstijlen zonder catalogusopties).

Workflow: Een gebogen hellend vlak creëren

Inserting a stage ramp