Vectorworks updaten

Vectorworks brengt jaarlijks een grote versie uit. Tussen belangrijke versies publiceert Vectorworks kleine updates die onderhoudsfixes bevatten, maar ook nieuwe functies of functionaliteit. Er kunnen ook updates zijn voor producten van derden (zie Toegang tot partnerproducten).

Om updates te downloaden:

Volg een van onderstaande werkwijzen:

Selecteer voor de parameter Zoek naar updates in de categorie ‘Algemeen’ van het dialoogvenster ‘Voorkeuren Vectorworks’ de gewenste optie om wekelijks of maandelijks naar updates te zoeken (zie ). Een dialoogvenster verschijnt wanneer er een update beschikbaar is.

Of selecteer Help > Zoek naar updates (Windows) of Vectorworks > Zoek naar updates (Mac).  Je kan ook klikken op Zoeken naar updates vanuit het dialoogvenster Over Vectorworks. Een dialoogvenster wordt geopend om aan te geven of je al dan niet over de laatste versie van de software beschikt.

Als er een update beschikbaar is, kun je klikken op Zie wat er nieuw is in [update] om een samenvatting van de update te bekijken. Ga verder met één van de werkwijzen hieronder:

Klik op Update (voor een kleine versie) of Download (voor een grote versie) om verder te gaan met de update.

Indien je Vectorworks nu niet wilt bijwerken, klik je op Later.

Geavanceerde instellingen voor het Vectorworks controlecentrum

Als er iets anders dan een routine-update nodig is, zal het Vectorworks update-controlecentrum bijkomende instellingen beschikbaar maken.

Om de geavanceerde instellingen te openen;

Klik op het menu Geavanceerde instellingen en selecteer de bewerking die je wilt uitvoeren.

Actie

Omschrijving

Controleer Vectorworksmap

Selecteer deze optie om je Vectorworks-installatiemap te controleren op ontbrekende of beschadigde bestanden en deze te vervangen. Als je Vectorworksmap zelf beschadigd is, kan je deze functie gebruiken om het probleem op te lossen.

Update code

Via deze weg kan Vectorworks speciale versies van het programma verdelen die gericht zijn op specifieke problemen. Als je van ons Support-team een updatecode kreeg, voer deze code dan in om software-updates te ontvangen die voor deze code bestemd zijn.

Zoeken naar updates

Gebruik deze functie om te zoeken naar updates binnen het updateprogramma.

Offline updaten

Maakt een update mogelijk wanneer er geen internetverbinding is, met behulp van een vooraf gedownload .vwupdate-bestand

Download update

Hiermee kun je een .vwupdate bestand downloaden voor gebruik met de Offline Update optie

In situaties waarin er geen betrouwbare internetverbinding is, of wanneer je misschien meerdere updates moet uitvoeren met een enkele download, gebruik je een offline updatebestand.

Om Vectorworks offline bij te werken:

Klik op Geavanceerde instellingen en selecteer Download update..

Een dialoogvenster wordt geopend. Geef aan welk type downloadbestand vereist is.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Algemeen/Gericht

Downloadt een update die van toepassing is op elke vorige versie van Vectorworks.

Downloadt een kleinere update die alleen de geselecteerde Doelversie bijwerkt.

Mac/Windows

Selecteert het besturingssysteem voor het updatebestand

Update code

Laat de standaardselectie, hoofd, staan tenzij je een aangepaste code hebt van de technische ondersteuning

Download locatie

Specificeer de locatie voor het updatebestand

Klik op Download.

Om de update offline te installeren, klik je op Geavanceerde instellingen en selecteer je Offline bijwerken.

Selecteer het .vwupdate-bestand dat eerder is gedownload wanneer daarom wordt gevraagd. De update wordt automatisch geïnstalleerd.

Migratie-assistent