De volgorde van ontwerplagen wijzigen

Ontwerplagen worden weergegeven en afgedrukt volgens hun volgnummer, van boven naar onder in de lijst van het Organisatievenster. In eerste instantie worden lagen gerangschikt in de volgorde van creatie, maar je kan deze volgorde op elk moment wijzigen.

Om de volgorde van ontwerplagen te wijzigen:

Selecteer het tabblad Ontwerplagen van het Organisatievenster (in de weergave Details) om de huidige volgorde te zien. De #-kolom rechts van de naam van de ontwerplaag geeft de huidige volgorde van de ontwerplagen weer. De ontwerplaag met volgnummer 1 is de bovenste ontwerplaag.

Ga verder met een van de volgende werkwijzen om de volgorde van de ontwerplagen te veranderen:

De #-kolom moet de sorteersleutel bevatten om de volgorde te veranderen. Als dit niet het geval is, klik op de #-kolomtitel om dit te wijzigen. Klik vervolgens in de #-kolom op de laag die je wilt verplaatsen en versleep deze naar boven of onder in de lijst. Een horizontale lijn geeft aan waar de laag precies zal worden ingevoegd.

Selecteer de laag die je wilt verplaatsen en klik vervolgens op Bewerk (of dubbelklik op de laag) om het dialoogvenster ‘Bewerk ontwerplagen’ te openen. Bepaal in het veld Volgnummer welke plaats in de lijst je aan de ontwerplaag wilt toekennen.

In het tabblad ‘Ontwerplagen’ wordt de nieuwe volgorde weergegeven.