Design SuiteBewaarde tekenzones herdefiniëren

Om de inhoud van een bewaarde tekenzones te wijzigen, gebruik je het commando Herdefinieer. Hiermee verander je de instellingen van de bewaarde tekenzone naar die van de huidige tekenzone, inclusief de huidige weergave van de lagen en klassen, de planrotatie, de zichtbaarheid van de niet-actieve lagen en klassen, de actieve laag en klasse, en meer.

Om een bewaarde tekenzone te herdefiniëren:

Selecteer het tabblad Bewaarde tekenzones in het Navigatiepalet.

Selecteer in de lijst de tekenzone die je wilt herdefiniëren.

Selecteer het commando Herdefinieer in het Paletmenu of het contextmenu van het tabblad Bewaarde tekenzones.

Het dialoogvenster ‘Herdefinieer tekenzone’ wordt geopend. Wijzig de weergave- en zichtbaarheidsinstellingen.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Naam

Geef een naam op.

Vervang

Aanzicht

Vink deze optie aan om het aanzicht (huidige projectie, 3D-oriëntatie, planrotatie en nulpunt) te vervangen door dat van de actieve laag. Indien uitgevinkt, worden de oorspronkelijke instellingen behouden.

Zoom en verplaatsing

Vink deze optie aan om de zoomfactor en de verplaatsing te vervangen door die van de huidige tekenzone. Indien uitgevinkt, worden de oorspronkelijke instellingen behouden.

Bladpositie

Vink deze optie aan om de bladpositie te vervangen door die van de huidige tekenzone. Indien uitgevinkt, worden de oorspronkelijke instellingen behouden. De bladpositie van een presentatielaag kan je niet bewaren.

Renderinstellingen

Vink deze optie aan om de renderinstellingen en de hiervan gekozen renderopties te vervangen door die van de huidige tekenzone. Indien uitgevinkt, worden de oorspronkelijke instellingen behouden.

Datavisualisatie

Vink deze optie aan om de datavisualisatie te vervangen door die van de huidige tekenzone. Indien uitgevinkt, worden de oorspronkelijke instellingen behouden.

Weergave lagen

Vink deze optie aan om de lageninstellingen te vervangen door die van de huidige tekenzone. Indien uitgevinkt, worden de oorspronkelijke instellingen behouden.

Weergave klassen

Vink deze optie aan om de klasse-instellingen te vervangen door die van de huidige tekenzone. Indien uitgevinkt, worden de oorspronkelijke instellingen behouden.

Bewaarde tekenzones bewerken

Bewaarde tekenzones