Een symbooldefinitie verwijderen

Als je een symbool uit het Hulpbronnenbeheer wilt verwijderen, heb je de keuze om de symbooldefinitie en alle geplaatste symbolen in de tekening definitief te verwijderen, ze te vervangen door loci (om de symboollocaties te behouden) of ze te vervangen door een ander symbool.

Om een symbooldefinitie te verwijderen:

Open het bestand met het symbool dat je wilt verwijderen.

Klik in het Hulpbronnenbeheer met de rechtermuisknop op een hulpbron en selecteer het commando Verwijder in het contextmenu. OF: Selecteer de hulpbron en druk op de delete-toets.

Als er exemplaren van het symbool aanwezig zijn in de tekening, wordt het dialoogvenster ‘Symbool verwijderen’ geopend. Zo niet krijg je een waarschuwing met gelijkaardige maar een beperkter aantal keuzes.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Symbool volledig verwijderen

Selecteer deze optie om de symbooldefinitie uit het actieve bestand te verwijderen, alsook alle exemplaren van het symbool in de tekening.

Symbool verwijderen en vervangen door loci

Selecteer deze optie om alle exemplaren van het symbool in de tekening te verwijderen en ze te vervangen door loci. De symbooldefinitie wordt uit het actieve bestand verwijderd. Deze optie is enkel beschikbaar op voorwaarde dat in het actieve bestand minstens één andere symbooldefinitie aanwezig is die als vervanging kan dienen.

Symbool verwijderen en vervangen door

Vervang met deze optie alle exemplaren van het symbool in de tekening door de geselecteerde symbooldefinitie uit de Hulpbronnenkiezer. De symbooldefinitie wordt uit het actieve bestand verwijderd.

Deze optie is enkel beschikbaar op voorwaarde dat in het actieve bestand minstens één andere symbooldefinitie aanwezig is die als vervanging kan dienen.

Hulpbronnenlijst

Hier vind je alle beschikbare symbooldefinities in het actieve bestand. Selecteer uit deze lijst het vervangende symbool.

Vervang klasse

Kies deze optie om de klasse van alle exemplaren van het symbool in de tekening te vervangen door de klassen toegekend aan de vervangende symbooldefinitie.

Steeds mijn keuze uitvoeren

Vink deze optie aan om steeds de gekozen handeling uit te voeren en dit dialoogvenster niet meer weer te geven. Deze optie is enkel beschikbaar wanneer je Symbool volledig verwijderen of Symbool verwijderen en vervangen door loci selecteerde.

Klik op OK.

De symbooldefinitie wordt verwijderd en elk exemplaar van het symbool in de tekening wordt ofwel verwijderd ofwel vervangen door een locus of een ander symbool.

Symbooldefinities bewerken

Concept: Symbooldefinities, objectstijlen en ingevoegde symbolen