2D-componenten op maat van parametrische objecten verwijderen

Een 2D-component wordt beschouwd als “Op maat” wanneer je de standaardcomponent van een parametrisch object aanpast, of wanneer je een nieuwe component tekent of creëert met het contextcommando 2D-component van 3D-weergave afleiden. Dergelijke componenten worden niet automatisch bijgewerkt indien je iets aan het parametrisch object wijzigt. Hierdoor kunnen zichtvensters onjuiste informatie weergeven. Componenten op maat kunnen snel worden verwijderd zodat de workflow voor het automatisch bijwerken van alle componenten wordt hersteld.

Je kan er ook voor kiezen om de 2D-component manueel bij te werken overeenkomstig de nieuwe eigenschappen van het parametrisch object.

Er bestaan twee eenvoudige manieren om parametrische objecten met 2D-componenten op maat te herkennen:

Als een parametrisch object één of meer componenten op maat heeft, staat bovenaan het Infopalet (net onder de objectcoördinaten) de knop Verwijder 2D-componenten op maat. Parametrische objecten zonder componenten op maat hebben deze knop niet.

De iconen in de lijst Bewerk van het palet ‘Bewerk componenten’ (beschikbaar in de bewerkmodus voor 2D-componenten) geven aan of een component standaard of op maat gemaakt is (zie 2D-componenten creëren voor symbooldefinities en parametrische objecten).

Om 2D-componenten op maat van een parametrisch object of een objectstijl te verwijderen:

Volg een van onderstaande werkwijzen:

Klik op de knop Verwijder 2D-componenten op maat in het Infopalet van een geselecteerd parametrisch object.

Klik op de knop Verwijder 2D-componenten op maat in het instellingenvenster van een geselecteerd parametrisch object.

Klik met rechts op een parametrisch object dat componenten op maat bevat, en selecteer het commando Verwijder 2D-componenten op maat in het contextmenu.

Klik op de knop Verwijder 2D-componenten op maat in het standaard dialoogvenster voor een objectstijl. Deze knop is beschikbaar wanneer je een objectstijl creëert vanaf een symbool met componenten op maat, of wanneer je een objectstijl met componenten op maat bewerkt.

Klik in het Hulpbronnenbeheer met rechts op een objectstijl met componenten op maat en selecteer het commando Verwijder 2D-componenten op maat in het contextmenu.

Schakel de bewerkmodus voor componenten op maat in en klik in het palet ‘Bewerk componenten’ op de knop Verwijder 2D-componenten op maat. Of: klik met rechts in de tekenzone en selecteer het commando Verwijder 2D-componenten op maat in het contextmenu.

Het dialoogvenster ‘Verwijder 2D-componenten op maat’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Verwijder

Plaats een vinkje in deze kolom bij de componenten op maat die je wilt verwijderen.

Druk op de Alt-toets (Windows) of Option-toets (Mac) als je in een kolom klikt om alle door componenten op maat te selecteren of deselecteren.

Component

Dit is een lijst van alle mogelijke 2D-componenten voor het object of de stijl; lege of standaardcomponenten kunnen niet worden aangevinkt.

Inhoud

Hier wordt aangegeven of het gaat om een lege, standaard of op maat gemaakte component.

Plaats een vinkje in de kolom Verwijder bij de componenten op maat die je wilt verwijderen.

Alle geselecteerde componenten op maat worden verwijderd. Als er een standaardcomponent beschikbaar is voor het aanzicht van een verwijderde component op maat, zal de standaardcomponent hersteld worden. Dergelijke componenten worden bij wijzigingen aan het parametrisch object automatisch bijgewerkt. Als er voor het aanzicht van een verwijderde component op maat geen standaardcomponent beschikbaar is, zal de inhoud “Leeg” worden.

De iconen in de lijst Bewerk van het palet ‘Bewerk componenten’ worden aangepast naar de huidige status van de componenten. Als je alle componenten op maat uit het geselecteerde object of de geselecteerde stijl verwijdert, verdwijnt de knop Verwijder 2D-componenten op maat uit het Infopalet.

Concept: 2D-componenten voor symbooldefinities en parametrische objecten