Arrowaytexturen importeren

Arrowaytexturen zijn op foto’s gebaseerde texturen van hoge kwaliteit en met een hoge resolutie. Je kan ze downloaden via arroway-textures.com. In Renderworks zijn er standaard gratis een aantal Arrowaytexturen met een lage resolutie beschikbaar. Je vindt deze in de Vectorworksbibliotheek onder ‘Renderworkstexturen’. Als je een textuur selecteert, wordt deze automatisch in het actieve bestand geïmporteerd en weergegeven in het Hulpbronnenbeheer. Bij Arrowaytexturen staat “Arroway” steeds in de naam van de textuur zodat ze makkelijk terug te vinden zijn.

Je kan het commando Importeer Arrowaytexturen gebruiken om Arrowaytexturen met een lage resolutie bij te werken naar hun equivalent met hoge resolutie of om Arrowaytexturen met een hoge resolutie in je document toe te passen. Standaard vind je bij een eerste gebruik dit commando niet onder een menu. Om Arrowaytexturen te importeren of bij te werken dien je dit commando aan de werkomgeving toe te voegen.

Om Arrowaytexturen met een lage resolutie bij te werken of om nieuwe Arrowaytexturen te importeren:

Ga naar naar de website om texturen van Arroway aan te kopen en plaats ze in een map. Klasseer de aangekochte texturen die je wilt importeren of bijwerken samen in een map, en eventueel in submappen.

Voeg het commando Importeer Arrowaytexturen toe aan een nieuwe of bestaande werkomgeving (zie Menu’s en commando’s bewerken). Je vindt het commando bij het bewerken van de werkomgeving onder de titel ‘Import/Export’ in het tabblad Menu’s.

Pas de werkomgeving aan en voer het commando Importeer Arroway texturen uit (vanop de locatie waar je het commando heeft toegevoegd).

Het dialoogvenster ‘Importeer Arroway texturen’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Maak nieuwe texturen aan

Vink deze optie aan om een nieuwe Renderworkstextuur te creëren op basis van een Arroway-afbeelding uit de geselecteerde map.

Werk bestaande texturen bij

Vink deze optie aan om een Renderworkstextuur die gebaseerd is op een Arrowaytextuur met lage resolutie bij te werken naar het equivalent met hoge resolutie.

Maximale verhouding

Selecteer het maximum aantal pixels voor de geïmporteerde afbeeldingen. Wanneer je verschillende grote afbeeldingen importeert, kan dit leiden tot geheugenproblemen.

Selecteer de gewenste opties en klik op OK.

Het dialoogvenster ‘Importeer Arroway texturen’ wordt geopend.

Selecteer de map met de hoge-resolutie Arroway texturen die je hebt aangekocht.

Indien de map meerdere zeer grote afbeeldingen bevat, kan het importproces iets langer duren dan normaal.

Klik op Map selecteren om de Arrowaytexturen uit de geselecteerde map en submappen te importeren of bij te werken. De Renderworkstexturen worden aangemaakt in het huidige document.