Geabonneerd zichtvenster op ontwerplaag

Locatie

Creëer zichtvenster

Weergave

Door middel van abonnementen kan je informatie uit andere Vectorworksbestanden gebruiken in je actieve tekening zoals ontwerplagen, klassen en hulpbronnen (lijnarceringen, rekenbladen, symbolen enzovoorts). Er zijn twee manieren om te abonneren op ontwerplagen in andere Vectorworksbestanden:

Creëer vervolgens een abonnement op de gewenste ontwerplagen van het bronbestand (dit kan eventueel een extern bestand zijn) en neem deze op in het zichtvenster zoals hieronder beschreven (Vectorworks-uitbreidingsmodule beschikbaar). Een voordeel van deze werkwijze is dat de lagen, klassen en hulpbronnen van het bronbestand niet automatisch worden geïmporteerd in het doelbestand.

Vectorworks Standaard: Eenmaal geabonneerd worden ontwerplagen in het doelbestand geïmporteerd. Om de compatibiliteit te verzekeren, kan je deze werkwijze ook volgen wanneer je werkt met een Vectorworks-uitbreidingsmodule. Zie Abonnementen weergegeven als laag toevoegen en bewerken.

Je kan een abonnement tegelijkertijd met het ontwerplaagzichtvenster creëren of op voorhand via het tabblad ‘Abonnementen’ in het Organisatievenster.

Om een ontwerplaagzichtvenster te creëren met een geabonneerde inhoud:

Zorg ervoor dat abonnementen in het actieve bestand worden weergegeven als zichtvensters op een ontwerplaag, en niet als lagen. (Open het tabblad Abonnementen in het Organisatievenster en klik op de knop Instellingen. Selecteer in het dialoogvenster ‘Abonnementen - instellingen’ de optie Zichtvenster op een ontwerplaag. Was dit nog niet het geval, dan worden bestaande geabonneerde lagen automatisch omgezet in ontwerplaagzichtvensters met een geabonneerde inhoud.)

Selecteer het commando. Klik op Nieuw op het tabblad ‘Zichtvensters’ van het dialoogvenster ‘Organisatie’ of in het contextmenu van het tabblad ‘Zichtvensters’ van het Navigatiepalet

Het dialoogvenster ‘Zichtvenster’ wordt geopend. Selecteer een Stijlnaam, als je een zichtvensterstijl wilt gebruiken, voer een Zichtvensternaam en Tekeningtitel in en selecteer vervolgens de ontwerplaag waarop je het zichtvenster wilt maken.

Klik op Bladeren om het bronbestand en de overige abonnementinstellingen te bepalen.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Actief document / Niet actief document

Selecteer de optie Niet actief document om aan te geven dat de weer te geven ontwerplagen zich in een ander bestand bevinden als het zichtvenster.

Bestaand abonnement

Kies deze optie als je een zichtvenster wilt creëren op basis van een al genomen abonnement. Selecteer het gewenste abonnement uit de lijst.

Nieuw abonnement

Kies deze optie als je een zichtvenster wilt creëren op basis van een nieuw abonnement. Klik op Bladeren om het dialoogvenster ‘Open Vectorworks tekening (huidige versie)’ te openen. Selecteer hier het gewenste bronbestand en klik op Openen om naar het dialoogvenster ‘Zichtvenster’ terug te keren. Onder de optie Nieuw abonnement verschijnt het pad naar het geselecteerde bronbestand.

De bron- en doelbestanden moeten altijd van dezelfde Vectorworksversie zijn.

Bijvoorbeeld: als bestand A naar bestand B verwijst en bestand B naar bestand C, dan kan bestand C niet naar bestand A verwijzen.

Onthoud het pad als

Bepaal hier of je het abonnement wilt bijhouden als een absoluut of relatief pad.

Kies voor een absoluut pad als je niet verwacht dat de locatie van het geabonneerde bestand zal veranderen.

Kies voor een relatief pad als je de bestanden waarschijnlijk naar een andere computer of naar een ander platform zult verplaatsen; zolang het relatieve pad tussen de twee bestanden onveranderd blijft, zal Vectorworks het abonnement kunnen terugvinden. Deze optie is alleen beschikbaar als het bronbestand op hetzelfde volume als het Vectorworksbestand staat. Als je een server gebruikt voor Teamwerk, en het bronbestand bevindt zich niet op hetzelfde volume als de Teamwerkserver, dan zal je gevraagd worden om het bestand op te laden naar de projectmap van de server.

Afhankelijk van je keuze zal het pad van het Bronbestand als een absoluut of relatief pad worden weergegeven.

Automatisch bijwerken

Vink deze optie aan om het abonnement bij te werken telkens wanneer het Vectorworksbronbestand wordt geopend. Als deze optie is uitgeschakeld, wordt het abonnement alleen bijgewerkt wanneer je op de knop Bijwerken klikt op het tabblad Abonnementen van het dialoogvenster ‘Organisatie’.

Bewaar abonnementgegevens in bestand

Vink deze optie aan om een kopie van de gegevens op de geabonneerde ontwerplaag in het doelbestand te bewaren. Deze optie niet aanvinken resulteert mogelijk in een kleinere bestandsgrootte. De gegevens worden dan niet opgeslagen, maar in plaats daarvan telkens opnieuw ingelezen wanneer je het document opent.

Klik op OK wanneer de instellingen voor het bronbestand zijn aangepast. Je keert terug naar het vorige dialoogvenster.

Kies de ontwerplagen en klassen die je in het zichtvenster wilt tonen (zie De zichtbaarheid van lagen in zichtvensters wijzigen en De zichtbaarheid van klassen in zichtvensters wijzigen).

Het zichtvenster wordt op de aangeduide ontwerplaag gecreëerd en deze ontwerplaag wordt actief. Je kan het zichtvenster bijsnijden zoals beschreven in Bestaande zichtvensters bijsnijden.

Het bronbestand van de weergegeven ontwerplaag wordt weergegeven in het tabblad ‘Abonnementen’ van het organisatievenster. Zie voor specifieke informatie over hoe je abonnementen bewerkt, bijwerkt of verwijdert.

Zichtvensters op ontwerplagen creëren

Instellingen van zichtvensters

Zichtvensters bewerken

Zichtvensters bijwerken