Architect Binnenzichtvensters bewerken

Binnenzichtvensters zijn technisch gezien snedevensters. Bijgevolg kunnen ze grotendeels door middel van dezelfde technieken bewerkt worden (zie Snedevensters en snijlijnen bewerken). Parameters die zijn ingesteld door de stijl kunnen alleen worden bewerkt vanuit het dialoogvenster Zichtvensterstijl bewerken.

De binnenzichtaanduiding verslepen heeft geen invloed op de ligging van de snijlijnen die het zichtvenster bepalen. Wanneer je de aanduiding daarentegen roteert met behulp van het gereedschap Roteer, worden de bijbehorende snijlijnen mee geroteerd.

Om de afzonderlijke snijlijnen van een zichtvenster te bewerken, dubbelklik je op de bijbehorende binnenzichtaanduiding of klik je op de knop Bewerk snijlijnen in het Infopalet van het binnenaanzicht om naar De objectbewerkmodus te gaan. Bewerk vervolgens de lijnen met behulp van de controlepunten en de gereedschappen Selecteer en Vervorm object (zie Snedevenster bewerken via de aanwijzer).

Het is eveneens mogelijk om reeds bestaande binnenzichtvensters bij te snijden. Als je de snijlijnen van een zichtvenster bewerkt nadat je het zichtvenster heeft bijgesneden, moet je wellicht de bijsnijding verwijderen of veranderen om het gewenste resultaat te krijgen; zie Bestaande zichtvensters bijsnijden.

Binnenzichtaanduidingen creëren

Zichtvensterstijlen creëren en bewerken