Snijlijnen toevoegen en verwijderen

Snijlijnen die aan een verticaal snedevenster gekoppeld zijn, kunnen aan ontwerplagen of aantekeningen van zichtvensters worden toegevoegd of ervan worden verwijderd. Via het Infopalet van een snedevenster heb je bovendien makkelijk toegang tot diens snijlijnen.

Om een snijlijn toe te voegen, te verwijderen of naar een bepaalde snijlijn in de tekening te navigeren:

Selecteer het snedevenster dat gekoppeld is aan de snijlijn die je wilt bewerken of weergeven in het Infopalet.

Klik op de knop Snijlijn in het Infopalet.

Het dialoogvenster ‘Snijlijn’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Zichtvenster

Hier staat de naam van het geselecteerde snedevenster.

Tabblad Ontwerplagen/Zichtvensters

Het tabblad Ontwerplagen toont de namen van alle ontwerplagen in het bestand. Het tabblad Zichtvensters toont de namen van de zichtvensters van de presentatielagen waaraan je een snedelijn zou kunnen toevoegen (het aanzicht moet 2D/Plan, Boven, Onder, Voor, Achter, Links of Rechts zijn). Items die een snijlijn bevatten die gekoppeld is aan het geselecteerde snedevenster, hebben een vinkje voor hun naam staan. Klik in de linker kolom om snijlijnen toe te voegen of te verwijderen.

Zelfs wanneer je alle snijlijnen verwijdert, heeft dit geen invloed op het snedevenster; je kan op elk moment een nieuwe snijlijn creëren. Verwijder je daarentegen een snedevenster, dan worden wel alle snijlijnen van dat snedevenster verwijderd.

Ga naar zichtvenster

Wanneer je een ontwerplaag of zichvenster met een vinkje selecteert, navigeer je naar de daaraan gekoppelde snijlijn in de tekening. Of, dubbelklik op het gereedschap om naar de snijlijn te navigeren.

Om via een snijlijn terug te keren naar het gekoppelde snedevenster, selecteer je de snijlijn en klik je in het Infopalet op de knop Ga naar snedevenster.

Een verticaal snedevenster creëren

Instellingen van zichtvensters

Zichtvensters bewerken

Status van een zichtvenster

Zichtvensters bijwerken

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.