Polygonen of polylijnen creëren door middel van muren

Commando

Werkomgeving: Pad

Polygonen d.m.v. muren

Architectuur: Architectuur

Landschap: Landschap > Architectuur

Spotlight: Spotlight > Architectuur

Door middel van dit commando kunt een polygoon creëren volgens de binnenzijde of buitenzijde van de geselecteerde muren. De gecreëerde polygonen kunnen erg interessant zijn voor het berekenen van de lopende meters plinten (deuropeningen aftrekken!) of de oppervlaktes van het plafond, de vloeren enzovoort van de individuele kamers.

Om een polygoon of polylijn te creëren op basis van de omtrek van een reeks muren:

Selecteer de muren op basis waarvan je polygonen wilt aanmaken. Je kan meerdere muren selecteren om zo tegelijkertijd verschillende polygonen of polylijnen te creëren.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Muren d.m.v. polygoon’ verschijnt.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

D.m.v. buitenzijde muren

Vink deze optie aan om een polygoon te creëren o.b.v. de buitenzijde van de geselecteerde muur of muren.

D.m.v. binnenzijde muren

Vink deze optie aan om een polygoon te creëren o.b.v. de binnenzijde van de geselecteerde muur of muren.