Muuruiteinde

Met behulp van dit gereedschap kan je standaardmuren voorzien van standaardmuuruiteinden of muuruiteinden op maat. Als je Muuruiteinde selecteert, verschijnen volgende methodes in de Methodebalk.

Methode

Omschrijving

D.m.v. muurcomponent

Selecteer deze methode om twee componenten te verbinden tot een muuruiteinde op basis van de eerst aangeklikte component.

Toevoegen

Selecteer deze methode om een muuruiteinde te creëren door toevoeging van een 2D-object.

Uitsnijden

Selecteer deze methode om een muuruiteinde te creëren door verwijdering van een 2D-object.

Instellingen

Hier bepaal je of de muuruiteinden die je creëert, vóór of voorbij het einde van de muur worden geplaatst. De parameter Muur verlengen in het Infopalet heeft dezelfde functie.

Een muuruiteinde in muur beweegt steeds mee met de bijbehorende muur in de tekening en past het zich aan volgens de grootte van de muur. Desondanks is het een afzonderlijk object. Je kan een muuruiteinde groter of kleiner maken, opnemen in een standaardrapport of exporteren als een deel van de muur. Muuruiteinden gebruiken dezelfde lijndikte en hoogteafmeting als de broncomponent.

Een standaard muuruiteinde creëren

Methode

Gereedschap

Gereedschappenset

D.m.v. muurcomponent

Muuruiteinde

Architectuur

Om een standaard muuruiteinde te creëren d.m.v. een muurcomponent:

Activeer het gereedschap en selecteer de methode.

Klik met de aanwijzer op een van de muurcomponenten. Deze component (de broncomponent) zal zich rond het uiteinde van de muur wikkelen.

Klik vervolgens op de component tot en met waar de eerst aangeklikte component moet doorlopen langs het uiteinde van de muur.

Het muuruiteinde wordt gecreëerd over de aangegeven lengte van het muuruiteinde.

Een muuruiteinde op maat toevoegen

Methode

Gereedschap

Gereedschappenset

Toevoegen

Muuruiteinde

Architectuur

Selecteer deze methode om een muuruiteinde te creëren door toevoeging van een 2D-object:

Creëer een gesloten 2D-object dat het gewenste muuruiteinde voorstelt. Zorg ervoor dat het object aan de muur grenst of erover ligt.

Activeer het gereedschap en selecteer de methode.

Klik met de aanwijzer op een van de muurcomponenten. De stijl van deze component zal gebruikt worden om het muuruiteinde te creëren.

Klik op het 2D-object.

Dit object wordt omgezet naar een muuruiteinde en neemt de stijl van de geselecteerde component over.

Een muuruiteinde op maat uitsnijden

Methode

Gereedschap

Gereedschappenset

Uitsnijden

Muuruiteinde

Architectuur

Selecteer deze methode om een muuruiteinde te creëren door het uitsnijden van een 2D-object:

Creëer een gesloten 2D-object dat het gewenste muuruiteinde voorstelt. Zorg ervoor dat het object aan de muur grenst of erover ligt.

Activeer het gereedschap en selecteer de methode.

Klik met de aanwijzer op een van de muurcomponenten. De stijl van deze component zal gebruikt worden om het muuruiteinde te creëren.

Klik op het 2D-object.

Dit object wordt uit de geselecteerde component gesneden en omgezet naar een muuruiteinde.

Muren creëren

Muurcomponenten verbinden

Muurcomponenten verbergen