Verleng muren tot aan objecten

Werkomgeving: Pad

Verleng muren tot aan objecten

Architectuur: Architectuur

Landschap: Landschap > Architectuur

In Vectorworks Architectuur kan je de hoogte van de muren bij de plaatsing instellen op de hoogte van de laag. Daarna kan je de hoogte automatisch laten aanpassen, zodat ze aansluiten op objecten zoals daken, vloeren, NURBS-oppervlakken, 3D-polygonen of extrusies. De geselecteerde muren worden automatisch verbonden aan de daken waarmee ze snijden (zie Aansluitingen tussen dak en muren).

Om muren tot aan bepaalde objecten te verlengen:

Selecteer de rechte of ronde muur/muren die moeten aansluiten op een object.

Wanneer de muren geselecteerd zijn, selecteer je het commando.

Het dialoogvenster ‘Verleng muren tot aan objecten’ verschijnt. Kies om de boven- en/of onderzijde van de muur te verlengen en stel de bijbehorende parameters in.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Verleng de bovenzijde van de muur

Vink deze optie aan om de bovenzijde van de muur of muren te verlengen.

Objecten op de laag

Selecteer de laag met het object waarop de muur of muren moeten aansluiten.

Diepte insprong

Geef aan hoe ver de muur in het object moet dringen. Voor dikke muren kan een negatieve waarde nodig zijn, zodat de muur niet door het object uitsteekt.

Verleng de onderzijde van de muur

Vink deze optie aan om de onderzijde van de muur of muren te verlengen.

Objecten op de laag

Selecteer de laag met het object waarop de muur of muren moeten aansluiten.

Inclusief terreinmodellen op de geselecteerde laag

Vink deze optie aan om de onderkant van de geselecteerde muren aan te passen aan de vorm van het onderliggende terreinmodel.

Segmenteringsinterval voor ronde muren

Geef een waarde op voor het segmenteringsinterval voor ronde muren.

Referentielijn v.d. muur

Selecteer de referentielijn van de muur (Midden, Linkerrand of Rechterrand).

Muren of muurdelen die zich buiten de randen van het object bevinden, behouden de hoogte die op het Infopalet is ingesteld. Bij muren met punten die je met het gereedschap Vervorm object creëerde, blijven deze punten onveranderd als ze zich buiten de randen van het object bevinden. Muren waarvan de onderzijde tot aan een terreinmodel wordt verlengd, behouden hun positie aan de bovenzijde; in dit geval wordt de hoogte van de muren aangepast.

Muren creëren

Een controlepunt verwijderen

Individuele controlepunten verwijderen