Design SuiteStijlen en regels bewerken

Gereedschappenset

Selecteer stijl of regel

Bewerk muur

Architectuur

Om stijlen en regels van vliesgevels te selecteren en bewerken:

Activeer het gereedschap en de methode.

Selecteer de te bewerken vliesgevel.

Selecteer de stijlen of de regels de je wenst te bewerken, verplaatsen of verwijderen.

Het Bewerk Muur gereedschap is vergelijkbaar met het Selectiegereedschap. kun je op verschillende manieren stijlen en regels selecteren. Wanneer je één stijl of regel selecteert, verschijnen er controlepunten aan de uiteinden, waarmee je de vorm van het segment kunt aanpassen.

Selectiemethode

Omschrijving

Klik

Dit is de standaard selectiemethode. Hiermee selecteer je slechts een enkel object.

Shift + klik

Op deze manier voeg je elk aangeklikt object toe aan de selectie. Je kan deze methode ook gebruiken om geselecteerde objecten te deselecteren.

Alt + sleep (Mac) of Ctrl + sleep (Windows)

Hiermee plaats je een kopie van het object daar waar je de muisknop weer loslaat.

Rechthoekig selectiekader

Hiermee selecteer je alle objecten die volledig in het selectiekader liggen.

Shift + selectiekader

Hiermee keer je de selectie van objecten in een selectiekader om. Als er objecten in het selectiekader zijn geselecteerd, heft deze methode de selectie van die objecten op en omgekeerd.

Alt + selectiekader

Hiermee selecteer je alle objecten die volledig of gedeeltelijk in het selectiekader liggen.

Geselecteerde stijlen en regels kan je vervormen (iedere stijl of regel apart), verplaatsen (door te slepen), kopiëren of verwijderen. Elke stijl of regel moet aan beide uiteinden aansluiten op een andere stijl of regel. Als je een stijl of regel verwijdert of verplaatst waardoor een stijl of profiel niet meer aansluit aan een andere, dan worden ze automatisch verlengd totdat ze terug aansluiten.

Je kan een geselecteerde stijl of regel wissen door op de delete-knop te drukken of door er rechts op te klikken en in het contextmenu Verwijder stijlen/regels te kiezen.

Geselecteerde stijlen of regels kunnen gelijk verdeeld worden ten opzichte van de muur. Je dient ten minste drie stijlen of regels te selecteren. Deze moeten horizontaal of verticaal zijn. Klik rechts op de geselecteerde stijlen of regels en kies uit het contextmenu de optie Verdeel stijlen/regels. De stijlen en regels aan de uiteinden van de selectie worden niet verplaatst.

Panelen worden automatisch aangepast aan de nieuwe positie van de stijlen en regels.

De instellingen van de geselecteerde stijlen en regels kan je wijzigen door in de Methodebalk op de knop Instellingen te klikken.

Of: klik rechts op de stijl of regel en selecteer Bewerk stijlen/regel in het contextmenu.

Profielen en panelen van vliesgevels bewerken