Design SuiteL-muurverbindingen

Sneltoets

L-verbinding

Verbind muren

Vectorworks Architectuur en Spotlight: set Architectuur

Landschap: Architectuur en Landschap

Alt+J (Windows)

Option+J (Mac)

Via de methode L-verbinding kan je de (dichtst bij elkaar gelegen) uiteinden van twee muren verbinden om een hoek te vormen of de uiteinden in een rechte lijn op elkaar laten aansluiten. De lengte van beide muren wordt aangepast zodat ze juist op elkaar aansluiten.

Om een L-verbinding te creëren:

Activeer het gereedschap en de methode.

Of: klik met rechts op de eerste muur die je wilt verbinden en selecteer het commando Verbind in het contextmenu.

Selecteer het eerste muursegment dat je wilt verbinden.

Selecteer het tweede muursegment om de verbinding tot stand te brengen. Bij hoekverbindingen bepaalt de plaats waar je klikt de richting van de L. Het gereedschap L-verbinding verbindt ook muuruiteindes.

De muren worden automatisch in lengte aangepast en verbonden.

Muren verbinden

Muren verbinden d.m.v. afronden