Design SuiteRasters verplaatsen

Gereedschappenset

Verplaats raster

Bewerk muur

Architectuur

De stijlen, regels en panelen van een vliesgevel vormen een raster of patroon ten opzichte van de muur. Het raster langs de muur verplaatsen kan nuttig zijn om een rasterpatroon op een muur te centreren.

Om het raster van een vliesgevel ten opzichte van de muur te verplaatsen:

Activeer het gereedschap en de methode.

Selecteer de te bewerken vliesgevel.

Klik om een referentiepunt voor het raster te bepalen.

Verplaats de cursor om het hele raster van stijlen, regels en panelen te verschuiven, samen met eventuele deuren en ramen, ten opzichte van de muur.

De stijlen, regels en panelen verschuiven naar links of rechts langs de muur. Er verschijnt een voorvertoning van het raster.

Klik om de nieuwe locatie van het raster van de vliesgevel vast te leggen.

Klik om een referentiepunt te bepalen. Wanneer je hierna de cursor beweegt, zie je een voorvertoning van de nieuwe rasterlocatie in de tekening. Klik om de nieuwe rasterlocatie in te stellen; het raster wordt relatief met de muur verschoven.

Profielen en panelen van vliesgevels bewerken