Design SuiteEigenschappen van muren

Bewerk de parameters van geselecteerde muren, en de componenten van standaard muren vanuit het infopalet. Sommige parameters zijn enkel beschikbaar voor standaard muren of voor vliesgevels. De instellingen op het tabblad Rendering zijn niet beschikbaar voor vliesgevels, aangezien de texturen van stijlen en regels apart worden toegekend. Gebruik het gereedschap Bewerk muur om de profielen en panelen van vliesgevels aan te passen. Gebruik het Kenmerkenpalet om de kenmerken van een muur te wijzigen.

De parameters in het Infopalet hebben gelijkaardige namen als die in de standaardinstellingen van het gereedschap en staan min of meer in dezelfde volgorde.

Een beschrijving van de muurparameters vind je in Instellingen standaardmuren en Instellingen vliesgevels. Enkel de parameters die verschillen, worden hier besproken.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Stijl

Hier wordt de huidige muurstijl weergegeven. Indien gewenst kan je deze stijl loskoppelen, vervangen of bewerken (zie Muurstijlen vervangen vanuit het Infopalet of Muurstijlen bewerken).

Zichtb dikte

Hier wordt de dikte van de zichtbare muur weergegeven, rekening houdende met de weergave-instellingen van de componenten. Onzichtbare componenten binnenin en op de buitenzijde van de muur doen de muur dunner lijken dan hij in werkelijkheid is.

Componenten

(alleen voor standaardmuren)

Het dialoogvenster ‘Muurcomponenten’ wordt geopend. Klik op deze knop om een of meer componenten van muren aan te passen. Voor muren zonder stijl zijn alle parameters beschikbaar; voor muren met een stijl kan je alleen de Bovenzijde , en de Onderzijde van componenten bewerken (dit maakt het mogelijk om aan de verschillende muurcomponenten een andere Texturen en hoogte te geven). Zie Muurcomponenten creëren.

Raster vliesgevel

(alleen voor vliesgevels)

Klik hier om het dialoogvenster ‘Raster vliesgevel’ te openen en de profielen en panelen aan te passen zoals beschreven in . Instellingen vliesgevels

Muur gegevens

Klik op deze knop om botanische informatie op te halen uit de plantendatabase; zie Instellingen standaardmuren of Instellingen vliesgevels.

Muurrichting omkeren

Klik op deze knop om de richting van de muur om te keren (zie De richting van muren). Hou er rekening mee dat de muren in je tekening best met de klok mee lopen.

Muren vervormen

Muren herstellen

Muren verbinden

Methode Invoegen in muur

Profielen en panelen van vliesgevels bewerken

Muren creëren