Design SuiteX-muurverbindingen

Gereedschap

Werkomgeving: gereedschappenset

Sneltoets

X-verbinding

Verbind muren

Vectorworks Architectuur en Spotlight: set Architectuur

Landschap: Architectuur en Landschap

Alt+J (Windows)

Option+J (Mac)

Via de methode X-verbinding verbind je twee muursegmenten op het punt waar ze elkaar snijden. De lengte van de muren wordt niet aangepast, daarom is het belangrijk dat de muren elkaar reeds snijden alvorens je deze verbindingsmethode gebruikt.

Om een X-verbinding te creƫren:

Activeer het gereedschap en de methode.

Of: klik met rechts op de eerste muur die je wilt verbinden en selecteer het commando Verbind in het contextmenu.

Selecteer het muursegment dat je wilt opsplitsen.

Selecteer het muursegment dat je wilt laten doorlopen.

Het eerst geselecteerde muursegment wordt in twee delen gesplitst, die vervolgens met de doorlopende muur worden verbonden.

Muren verbinden

Muren verbinden d.m.v. afronden