Een volgorde van belangrijkheid toekennen aan abonnementen

Sneltoets

Organisatie

Extra

Laaginstellingen

Klasse-instellingen

Ctrl+Shift+O (Windows)

Cmd+Shift+O (Mac)

Tijdens het bijwerken van abonnementen kan Vectorworks de bronbestanden doorzoeken in de volgorde waarin ze voorkomen in de lijst op het tabblad Abonnementen. Het doelbestand wordt bijgewerkt op basis van de eerste geabonneerde hulpbron die gevonden wordt.

Als dezelfde hulpbron in meerdere geabonneerde bronbestanden voorkomt, is het aangeraden deze functie niet te gebruiken. Door de volgorde van belangrijkheid aan te passen of door slechts een enkel abonnement bij te werken, zou je ongewild het bronbestand van een hulpbron kunnen wijzigen. Om dit te vermijden schakel je de optie Respecteer de volgorde tijdens het bijwerken uit. Deze optie vind je in het tabblad Abonnementen – Instellingen (zie Abonnementen - Instellingen).

Om abonnementen te rangschikken volgens hun belangrijkheid:

Selecteer het commando, of klik op Laaginstellingen of Klasse-instellingen in de weergavebalk en selecteer vervolgens Toon dialoogvenster ‘Organisatie’.

Het dialoogvenster ‘Organisatie’ wordt geopend.

Klik in het tabblad Abonnementen op de knop Instellingen en schakel de optie Respecteer de volgorde tijdens het bijwerken in.

Opnieuw in het tabblad Abonnementen klik je op het nummer in de linkerkolom om het bronbestand te verplaatsen. Versleep het bestand naar de gewenste positie in de lijst van de abonnementen. Het bovenste bestand is het bestand met de hoogste belangrijkheid.

Abonnementen weergegeven als laag toevoegen en bewerken

Geabonneerd zichtvenster op ontwerplaag