Niveaubematingen creëren

Om een niveaubematingstijl te bewerken, zie Objectstijlen bewerken.

Om een of meer Niveaubematingen te bewerken:

Selecteer het object en bewerk de instellingen in het infopalet. Voor een object met stijl, kan je de stijl instellingen gebruiken om de stijl t evervangen of het object om te zetten naar een object zonder stijl indien nodig.

Als niveaubematingen overlappen, zijn er twee instellingen in het infopalet die het makkelijker kunnen maken om ze te lezen:

Verschuif de aanduidingslijn geeft u de mogelijkheid om de aanduidingslijn te verschuiven

Laat toe dat tekstobjecten verplaatst worden geeft u de mogelijkheid om de tekst van de niveaubemating te verplaatsen terwijl de plaats van de aanduiding behouden blijft

Bewerk de opmaak met een van de volgende werkwijzen:

Klik in het Infopalet op de knop Bewerk opmaak

Klik rechts op het object en selecteer Bewerk opmaak

Dubbelklik op het object en selecteer de optie om de opmaak te bewerken

Als uw bematingen het niveau boven de zeespiegel tonen, kan je het Projectniveau bijwerken in de documentopmaak om alle niveaubematingen bij te werken. (Vectorworks Architectuur of Landschap vereist)

Wanneer je het gereedschap Vervorm gebruikt, selecteer ook gerelateerde niveaubematingen om hun relatieve positie t.o.v. De vervormde objecten te behouden.

Dubbelklikken om te bewerken

Wanneer je dubbelklikt op een niveaubemating, wordt er standaard een dialoogvenster geopend waarin je kan kiezen of je Instellingen of de labelopmaak wilt bewerken. Versnel jouw workflow door het dialoogvenster over te slaan en rechtstreeks over te gaan tot het bewerken van dezelfde instelling.

Om dubbelklikken te linken aan een specifieke bewerkingsopdracht:

Klik met rechts op een niveaubemating en selecteer het commando Bewerk in het contextmenu.

Het dialoogvenster ‘Kies bewerkmethode’ wordt geopend.

Vanuit de Dubbelklik lijst, selecteer of een dubbelklik het dialoogvenster Kies bewerkmethode, Bewerk opmaak, of Instellingen niveaubemating opent.

Niveaubemating instellingen

Niveaubematingen en bouwlagen

Een document opmaken