Design SuiteInstellingen gridlijn

De volgende parameters vind je terug in de dialoogvensters ‘Gridlijn instellingen’ en ‘Gridlijn stijl’. Voor objecten met een stijl kan je in de Instellingenvensters alleen de parameters aanpassen die ‘Volgens invoeging’ zijn ingesteld. Zie Concept: Objectstijlen voor parametrische objecten voor meer informatie over het gebruiken en creëren van stijlen.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Gebruik stijl

Dubbelklik in de Hulpbronnenkiezer op de hulpbron die je wilt gebruiken uit of klik zonder stijl. Als een object met stijl geconverteerd wordt naar een object zonder stijl, worden de huidige waarden behouden, maar je hebt de mogelijkheid om alle parameters ingesteld op Volgens invoeging te bewerken.

Volgende gridlabel

Geef het nummer op voor de volgende gridlijn die je in de tekening plaatst. Deze waarde loopt automatisch op zoals beschreven in Automatische nummering voor gridlabels, maar je kan de waarde ook manueel aanpassen om een nieuwe reeks te beginnen (zie Automatische nummering voor gridlabels).

Volgende karakters overslaan

Geef de letter(s) of tekens op die je in bij de automatische nummering van nieuwe gridlijnen wilt overslaan.

Merk op: deze optie is niet beschikbaar voor numerieke reeksen.

Gridlijn klasse

Ken een klasse toe om de weergave en zichtbaarheid van het lijnsegment van gridlijnen te regelen. Kies uit de lijst met beschikbare klassen in de tekening of creëer een nieuwe klasse. Selecteer <Klasse gridlijn> om het lijnsegment van het object in dezelfde klasse als het object zelf te plaatsen.

Gridlijn dikte/lijnstijl/kleur

Stel de lijndikte, -stijl en -kleur in voor het lijnsegment van de gridlijn.

Schouder lengte op begin/einde

Geef de lengte in voor de schouder op het begin en einde van de gridlijn.

Schouder klasse

Ken een klasse toe om de weergave en zichtbaarheid van het schoudersegment van gridlijnen te regelen. Kies uit de lijst met beschikbare klassen in de tekening of creëer een nieuwe klasse. Selecteer <Klasse gridlijn> om de schouderlijn in dezelfde klasse als het object zelf te plaatsen.

Schouder lijndikte/lijnstijl/lijnkleur

Stel de lijndikte, -stijl en -kleur in voor het schoudersegment van de gridlijn.

Teken tekstballon bij

Selecteer of je alleen een tekstballon wil bij het begin of het einde van de gridlijn, aan beide uiteinden, of geen tekstballon.

Schaalfactor tekstballon:

Geef de schaalfactor voor de tekstballon op.

Opmaak tekstballon

Deze parameter verschijnt als een knop in het dialoogvenster ‘Instellingen gridlijn’ en ‘Stijl gridlijn’. Klik hierop om de opmaak voor de tekstballon te bewerken in bewerkmodus; zie De tekstballon van een gridlijn bewerken. In het dialoogvenster ‘Instellingen gridlijn’ (dat je opent via de Methodebalk) geeft deze parameter aan of de opmaak van de tekstballon “Volgens klasse” of “Volgens invoeging” is bepaald. Merk op: je kan deze status niet veranderen.

Gridlijnen creëren

Gridlijnen en gridlijnreeksen bewerken