Design SuiteGridlijnen en gridlijnreeksen bewerken

Met dit commando kan je een individuele gridlijn, meerdere geselecteerde gridlijnen of een volledige gridlijnreeks bewerken. Om alle gridlijnen in een gridlijnreeks tegelijk te bewerken, verplaatsen of verschalen, klik je met de rechtermuisknop op een gridlijn en selecteer je Selecteer alle gridlijnen in reeks in het contextmenu.

De volgende bewerkingen zijn mogelijk:

Gebruik de controlepunten van de gridlijn om de gridlijn manueel te roteren of verplaatsen, of om onderdelen van de gridlijn zoals het pad, de schouder of eventuele ellebogen te bewerken; zie Het pad van een gridlijn bewerken.

Vervang de stijl van de gridlijn of bewerk individuele parameters; zie Eigenschappen van gridlijnen.

Bewerk de grafische opmaak en kenmerken van de tekstballon en bewerk de tekst, inclusief de dynamische tekst; zie De tekstballon van een gridlijn bewerken.

Hernummer een aantal geselecteerde gridlijnen of een volledige gridlijnreeks (zie Gridlijnen hernummeren).

Pas de schaal aan van gridlijnen op de ontwerplaag of van individuele gridlijn-exemplaren in een zichtvenster (zie Een reeks gridlijnen bematen).

Je kan de zichtbaarheid en weergave van gridlijnen in een zichtvenster bewerken zoals beschreven in De zichtbaarheid van gridlijn-exemplaren in zichtvensters regelen en De zichtbaarheid van structurele grids in zichtvensters zonder daarbij de gridlijndefinitie te wijzigen op de ontwerplaag. De locatie en labels van gridlijnen kunnen echter alleen via de gridlijndefinitie op de ontwerplaag worden bewerkt.

Gebruik de volgende gereedschappen om gridlijnen te bewerken:

Gereedschap Evenwijdige afstand

Gereedschap Verplaats

De gereedschappen en commando’s hieronder kunnen ongewenste resultaten opleveren en gebruik je best niet om gridlijnen te bewerken:

Gereedschap Gom

Gereedschap Afronden

Gereedschap Afschuinen

Gereedschap Schaar

Gereedschap Verbind/combineer

Gereedschap Splitsen

Commando Creëer symbool

Omdat elke gridlijn een uniek ID moet hebben, kunnen gridlijnen niet op basis van een symbooldefinitie gecreëerd worden. Als je probeert een symbool te maken met een gridlijn zal deze naar een groep worden omgezet.

Het pad van een gridlijn bewerken

Eigenschappen van gridlijnen

De tekstballon van een gridlijn bewerken

Gridlijnen hernummeren

Een reeks gridlijnen bematen

Structurele grids

Gridlijnen creëren

Een reeks gridlijnen creëren

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.