Design SuiteGridlijnen hernummeren

Locatie

Hernummer

Contextmenu

Hernummer een aantal geselecteerde gridlijnen of een volledige gridlijnreeks door de labels in bulk aan te passen in plaats van elke gridlijn apart te hernummeren. Merk op: grids kunnen alleen hernummerd worden vanaf een ontwerplaag, niet vanaf de aantekeningen van een zichtvenster.

Om gridlijnen te hernummeren:

Volg een van onderstaande werkwijzen:

Om een hele gridlijnreeks te hernummeren, klik je rechts op een object in de reeks en selecteer je Selecteer alle gridlijnen in reeks in het contextmenu.

Om een nieuwe gridlijnreeks te creëren op basis van een aantal bestaande gridlijnen uit een andere reeks, klik met Shift ingedrukt op de individuele gridlijnen die je in de nieuwe reeks wilt opnemen.

Klik dan rechts op een van de geselecteerde gridlijnen en selecteer Hernummer in het contextmenu.

Het dialoogvenster ‘Hernummer gridlabels’ wordt geopend. Hier zie je de plaatsingsvolgorde van de geselecteerde gridlijnen, alsook hun huidige en nieuwe nummer.

Je kan de volgorde van de gridlijnen in de reeks wijzigen door in de kolom Huidige waarde te klikken en het item naar boven of onder in de lijst te slepen.

Voer een waarde in voor Nummer voor eerste gridlabel; de kolom Resultaat wordt hierna bijgewerkt op basis van de Gridlijn-regels voor automatische nummering (zie Automatische nummering voor gridlabels). Als het nieuwe label bestaat uit niet-numerieke karakters wordt het veld Volgende karakters overslaan beschikbaar. Hier kan je één of meer karakters opgeven die moeten worden overgeslagen bij het hernummeren.

Een reeks gridlijnen creëren

Structurele grids

Gridlijnen en gridlijnreeksen bewerken

De tekstballon van een gridlijn bewerken