Design SuiteEen reeks gridlijnen bematen

Commando

Locatie

Bemaat gridlijnreeks

Contextmenu

Je kan maatlijnen toevoegen aan gridlijnen in een gridlijnreeks op de ontwerplaag of binnen de aantekeningen van een zichtvenster. Een gridlijnreeks in een zichtvenster kan bemaat worden zonder dat de oorspronkelijke gridlijnen op de ontwerplaag worden beïnvloed.

Om een reeks gridlijnen te bematen:

Volg een van onderstaande werkwijzen:

Om de gridlijnreeks in een zichtvenster te bematen, klik je met de rechtermuisknop op het zichtvenster en selecteer je Bewerk aantekeningen in het contextmenu. Hiermee open je de bewerkmodus.

Wil je de gridlijnreeks op een ontwerplaag bematen? Ga dan verder naar stap 2.

Klik met de rechtermuisknop op een gridlijn van de reeks en selecteer Bemaat gridlijnreeks in het contextmenu.

De plaats waar je rechtsklikt op de gridlijn bepaalt aan welke kant van de gridlijnen de maatlijnen worden ingevoegd. De maatlijnen zullen verschijnen aan de kant waar je het dichtste bij rechtsklikte.

Maatlijnen worden alleen toegevoegd aan zichtbare gridlijnen in de gridlijnreeks.

GL_Dims.png 

Je kan individuele maatlijnen manueel bewerken of verwijderen, en dit zowel op ontwerplagen als in zichtvensteraantekeningen.

Maatlijnen die je toevoegt op de ontwerplaag en weergeeft in zichtvensters, kunnen niet in de aantekeningen van het zichtvenster worden bewerkt. Het is aangeraden om de maatlijnen op de ontwerplaag onzichtbaar te maken voordat je zichtvensters creëert. Vervolgens bemaat je de gridlijnreeks in de aantekeningen van het zichtvenster zodat ze de maatlijnen hier bewerkbaar blijven.

Maatlijnen die je op een ontwerplaag toevoegt, worden aan de gridlijnen gekoppeld. Bij parallelle gridlijnen kan je het maatgetal aanpassen om de gridlijn te verplaatsen.

Annotation205726.png 

Een reeks gridlijnen creëren

Gridlijnen en gridlijnreeksen bewerken

De zichtbaarheid van structurele grids in zichtvensters

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.