Concept: Eenheden op papier en reële eenheden

Lijnarcering, lijnstijl, symbool en gegevenslabel hulpbronnen kunnen ingesteld worden om eenheden op papier of reële eenheden te gebruiken, afhankelijk van hoe de hulpbron gebruikt zal worden.

Eenheden op papier: Wanneer gebruikt in de tekening, wordt de hulpbron verschaalt relatief aan de papieromgeving. Een inch in de hulpbrondefinitie is gelijk aan een inch op het scherm (op 100% zoom). Dit kan handig zijn voor annotatiesymbolen enzovoorts die altijd dezelfde grootte moeten hebben, ongeacht de schaal van de tekening. In het hulpbronnenbeheer worden de hnamen van hulpbronnen met eenheden op papier in het groen weergegeven.

Reële eenheden: Wanneer gebruikt in de tekening, wordt de hulpbron verschaalt relatief aan de reële afmetingen; de grootte varieëert naargelang de schaal van de laag. Een inch in de hulpbrondefinitie is gelijk aan een inch in de tekenzone zoals bepaald door de latten. In het hulpbronnenbeheer worden de namen van hulpbronnen met reële eenheden in het zwart weergegeven.

Voor het gegevenslabel hieronder, worden de eenheden gebaseerd op de pagina-afmetingen. Als je de schaal van de laag wijzigt, blijft de grootte van het label hetzelfde relatief aan de pagina. De grootte van het label verandert relatief aan de andere tekenobjecten.

Label met eenheden op papier op schaal 1:24 (links)
en op schaal 1:48 (rechts).

De eenheden in het gegevenslabel hieronder zijn gebaseerd op reële afmetingen. Als je de schaal van de laag wijzigt, wordt de grootte van het label aangepast relatief aan de pagina. De grootte van het label blijft hetzelfde relatief aan de andere tekenobjecten.

Label met reële eenheden op schaal 1: 2 (links)
en op schaal 1: 3 (rechts).

Defining and editing hatches

Defining and editing line types

Symbooldefinities creëren

Objectstijlen voor gegevenslabels creëren

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.