Kleurenpaletten beheren

Locatie

Beheer kleurenpaletten

Extra > Hulpmiddelen

Via het dialoogvenster Beheer kleurenpaletten bepaal je welke kleurenpaletten beschikbaar zijn in de Kleurenkiezer. Met het dialoogvenster Beheer kleurenpaletten kan je kleurenpaletten op maat creëren of importeren, paletten inschakelen om in het document te gebruiken, kleuren aan paletten op maat toevoegen of verwijderen, en ongebruikte kleuren opruimen.

Om de kleurenpaletten te beheren:

Selecteer het commando.

Je kan ook de Kleurenkiezer openen met een van de werkwijzen beschreven in Kleuren aanbrengen. Selecteer Beheer paletten uit de keuzelijst.

Het dialoogvenster ‘Beheer kleurenpaletten’ wordt geopend. De paletten in deze lijst zijn terug te vinden in de map ‘Kleurenpaletten’ van de Standaardbibliotheek (zie Concept: Bibliotheken).

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Lijst beschikbare kleurenpaletten

Deze lijst bevat de beschikbare kleurenpaletten voor dit document. Klik op een kolomtitel om de paletten te sorteren of actieve status of op paletnaam. Klik in de kolom Actief naast de naam van een palet om dit palet te activeren en toe te voegen aan de lijst met beschikbare kleurenpaletten in de Kleurenkiezer.

Lijst

Klik hier om de inhoud van het geselecteerde kleurenpalet in lijstvorm weer te geven.

Grid

Klik hier om de inhoud van het geselecteerde kleurenpalet als raster weer te geven.

Nieuw

Klik op deze knop om het dialoogvenster Nieuw kleurenpalet te openen; zie Het kleurenpalet personaliseren

Bewerk

Klik om het dialoogvenster Bewerk Paletten te openen; enkel paletten op maat kunnen bewerkt worden

Dupliceer

Klik op deze knop om het geselecteerde palet op maat te dupliceren. Er wordt automatisch een nummer achter de oorspronkelijke paletnaam toegevoegd (bewerk of hernoem het gedupliceerde palet door op Bewerk te klikken).

Verwijder

Klik hier om het geselecteerde palet te verwijderen; enkel paletten op maat kunnen verwijderd worden

Opruimen ongebruikte kleuren

Als je op deze knop klikt en wanneer het palet Actief Document geslecteerd is, worden alle kleuren die niet in gebruik zijn, verwijderd van het palet Actief Document.

Geabonneerde kleuren blijven steeds in palet Actief document staan, zelfs wanneer de objecten waaraan ze werden toegekend, verwijderd zijn. Gebruik deze functie om zicht te krijgen op de effectief gebruikte kleuren in de tekening.

Een kleur op maat selecteren

Het kleurenpalet personaliseren

Kleuren aanbrengen

Een kleurenkaart creëren