Selecteer alles

Sneltoets

Selecteer alles

Wijzig

Contextmenu document

Ctrl+A (Windows)

Cmd+A (Mac)

Met het commando Selecteer alles kan je alle objecten die zich op de bewerkbare lagen bevinden, tegelijkertijd selecteren. De onzichtbare objecten worden niet geselecteerd. In de meeste gevallen is alleen de actieve laag bewerkbaar. Andere lagen kunnen ook bewerkbaar zijn als de instelling ‘Toon/Grijp naar/Bewerk andere’ in het menu Weergave > Lagen is geactiveerd. Zie Zichtbaarheidskolommen, Zichtbaarheidskolommen en Zichtbaarheidskolommen voor meer informatie over het beheren van lagen en klassen en de zichtbaarheidsopties.

Om alle objecten tegelijkertijd te selecteren:

Selecteer het commando. Alle zichtbare en bewerkbare objecten worden geselecteerd en lichten op. Ook vergrendelde objecten zijn geselecteerd (ook al lichten deze niet op) en kunnen mee bewerkt worden na ontgrendeling.

Selectie- en voorselectie-indicatoren

Objecten selecteren

Het Selectiegereedschap