Algemene grijpopties

Locatie

Grijpopties

De parameters in dit menu betreffen de algemene functionaliteit van de Intelligente aanwijzer.

Om de instellingen voor het grijpen aan te passen:

Klik op knop rechtsonderaan in de Statusbalk om het menu met Algemene grijpopties te openen; dit zijn parameters die niet gelinkt zijn aan één bepaalde grijpfunctie.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Parameter

Omschrijving

Toon scherminformatie

Vink deze optie aan om contextuele informatie over een grijppunt weer te geven zodra het in de grijpzone van de aanwijzer valt. Afhankelijk van de geactiveerde grijpopties krijgt u andere scherminformatie te zien.

Toon grijppunten

Vink deze optie aan om beschikbare grijppunten tijdelijk (grafisch) aan te geven. Zie Concept: Grijppunten en grijpaanduidingen voor meer informatie. Vink de optie uit om grijppunten te verbergen.

Zoom in met lijndikte in grijpfocus

Vink deze optie aan indien je wilt dat de lijndikte wordt bepaald door de zoomfactor, zodat objecten correct worden weergegeven tijdens het werken met de grijpfocus (zie Grijpfocus gebruiken).

Grijp naar afdrukgebied

Vink deze optie aan om te grijpen naar het grijze omtrekkader en naar het middelpunt ervan.

Grijp naar paginascheiding

Vink deze optie aan om naar de rand van elke pagina te grijpen.

Grijp alleen naar coplanaire objecten

Vink deze optie aan om enkel te grijpen naar grijppunten die in het actieve werkvlak gelegen zijn. Grijppunten die niet in dit werkvlak gelegen zijn, worden genegeerd. Gebruik je de automatische werkvlakselectie met een gereedschap dat wordt toegepast op een werkvlak, dan is het actieve werkvlak het werkvlak dat geactiveerd werd door de automatische werkvlakselectie. Gebruik je geen automatische werkvlakselectie tijdens het creëren van een 2D-object, dan is het huidige werkvlak het actieve werkvlak.

Dit is handig wanneer automatische werkvlakselectie is ingeschakeld in de weergave draadstructuur en je de aanwijzer boven een vlak houdt (geen gebogen vlak) of wanneer automatische werkvlakselectie is uitgeschakeld tijdens het tekenen van ruimtelijke 2D-objecten. Voor renderings is dit niet nodig aangezien je niet kan grijpen naar de geometrie van volumes.

Instellingen grafische onderdelen

Klik op deze knop om het dialoogvenster te openen. In dit venster bepaal je de kleur, de dekking en de grootte van grafische onderdelen zoals grijppunten, selectiezone enzovoorts; zie Instellingen grafische onderdelen.

Standaard grijpopties

Klik op deze knop om de standaardinstellingen voor alle grijpfuncties te herstellen.

Scherminformatie

Grijpfuncties van de Intelligente aanwijzer instellen

Concept: Werkvlakken