De zichtbaarheid aanpassen bij ingebedde zichtvensters

Ontwerplaagzichtvensters (Vectorworks-uitbreidingsmodule vereist) kunnen zowel in andere ontwerplagen, als in presentatielagen worden ingebed, met of zonder abonnement. Voor elk van deze zichtvensters kan je afzonderlijk bepalen hoe de klassen en lagen in het zichtvenster worden weergegeven. Deze instellingen kunnen de werking van het Gereedschap Zichtbaarheid beïnvloeden.

Situaties waarin de zichtbaarheid van het zichtvenster niet verandert

Hieronder worden situaties beschreven waarbij het gereedschap de zichtbaarheid van een klasse of laag niet kan aanpassen wanneer je een object selecteert op een ingebed ontwerplaagzichtvenster.

Het zichtvenster op het hoogste niveau bevindt zich op een presentatielaag en gebruikt de zichtbaarheidsinstellingen van de lagen en klassen van het ingebedde zichtvenster. Met het gereedschap kan je enkel de zichtbaarheid van de klasse en/of laag van het ingebedde zichtvenster zelf instellen. Je hebt echter geen toegang tot de zichtbaarheid van de klassen en/of lagen van de objecten in het ingebedde zichtvenster.

Het zichtvenster op het hoogste niveau bevindt zich op een presentatielaag en gebruikt andere zichtbaarheidsinstellingen dan die van de lagen en klassen van het ingebedde zichtvenster. Het ingebedde zichtvenster is geabonneerd. In een geabonneerd zichtvenster kan elke klasse haar eigen instellingen behouden of de instellingen overnemen van het document waarin zij is ingebed. Als je de methode Zichtbaarheid klasse inschakelt en op een object klikt waarvan de klasse haar eigen instellingen heeft, zal het gereedschap de zichtbaarheid van de klasse van het ingebedde zichtvenster wijzigen. Als je de methode Zichtbaarheid laag gebruikt, kan je enkel de zichtbaarheid van de laag van het ingebedde zichtvenster zelf instellen.

Het zichtvenster op het hoogste niveau bevindt zich op een ontwerplaag en het ingebedde zichtvenster is geabonneerd. Als je de methode Zichtbaarheid klasse inschakelt en op een object klikt waarvan de klasse haar eigen instellingen heeft, zal het gereedschap de zichtbaarheid van de klasse van het ingebedde zichtvenster wijzigen.

Het zichtvenster op het hoogste niveau bevindt zich op een ontwerplaag. Als je de methode Zichtbaarheid laag gebruikt, kan je enkel de zichtbaarheid van de laag van het ingebedde zichtvenster zelf instellen. Je hebt echter geen toegang tot de zichtbaarheid van een objectlaag in het ingebedde zichtvenster.

De zichtbaarheden van het zichtvenster zijn ingesteld volgens stijl; laag- en klassezichtbaarheden kunnen enkel bewerkt worden vnauit het Bewerk Zichtvensterstijl dialoogvenster.

Situaties waarin de zichtbaarheid van de klasse in het hele document verandert

Hieronder worden situaties beschreven waarbij het gereedschap de zichtbaarheid van een klasse in het hele document aanpast wanneer je een object selecteert op een ingebed ontwerplaagzichtvenster.

Het zichtvenster op het hoogste niveau bevindt zich op een ontwerplaag en gebruikt voor de klasse de zichtbaarheidsinstellingen van het document. Het ingebedde zichtvenster is niet geabonneerd. De zichtbaarheid van de klasse van het aangeklikte object zal gewijzigd worden in het hele document en niet enkel in het zichtvenster.

Het zichtvenster op het hoogste niveau bevindt zich op een ontwerplaag en gebruikt voor de klasse de zichtbaarheidsinstellingen van het document. Het ingebedde zichtvenster is geabonneerd. Indien de klasse van het aangeklikte object de instellingen van het document gebruikt, zal het gereedschap de zichtbaarheid van de klasse in het hele document aanpassen.

Concept: De zichtbaarheid van elementen in de tekening

De zichtbaarheid van klassen in zichtvensters wijzigen

Zichtvensterstijlen creëren en bewerken