Foutmeldingen bij het plaatsen van restricties

Soms is het niet mogelijk om een object te bewerken doordat er een restrictie op geldt of doordat deze restrictie onverenigbaar is met een nieuwe restrictie die je probeert te plaatsen. Wanneer dit gebeurt, verschijnt er een foutmelding die je de mogelijkheid biedt om de (hinderende) restrictie(s) te verwijderen.

Om foutmeldingen bij restricties op te lossen:

Wanneer er bij het plaatsen van restricties een conflict optreedt, wordt er een foutmelding weergegeven. Je hebt hierbij de volgende mogelijkheden:

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Nee

Klik op deze knop om de bewerking toch uit te voeren en de hinderende restricties te verwijderen.

Ja

Klik op deze knop om de bewerking te annuleren en de restricties te behouden.

Toon dialoog met te verwijderen restricties

Hiermee open je een extra dialoogvenster waarmee je de restricties die een conflict opleveren, kan laten oplichten in de tekening.

Vink deze optie aan en klik vervolgens op Ja om de hinderende restricties in een lijst te tonen.

Het dialoogvenster ‘Restricties’ wordt geopend.

Dubbelklik op een restrictie om deze te laten oplichten in de tekening. De restrictie in kwestie wordt in het blauw aangeduid.

Klik op OK om de restricties te verwijderen en de bewerking uit te voeren. Klik op Annuleer om de restricties te behouden en de bewerking te annuleren.

Parametrische restricties bewerken

Parametrische restricties verwijderen

Een restrictiewaarde aanpassen