Camerasnelheid aanpassen

De camera doorloopt het pad standaard met een gelijkmatige snelheid van begin tot einde die bepaald wordt door de opgegeven Tijdsduur (sec.) van de animatie. Het is echter mogelijk om de camera op sommige delen van het pad sneller of trager te laten bewegen.

Dit doe je door de snelheid van specifieke hoofdframes te wijzigen. Merk op dat dit invloed kan hebben op de snelheid van de andere hoofdframes op het pad. Stel dat jouw animatie in totaal 30 seconden duurt; wanneer alle hoofdframes ingesteld zijn op een snelheid van 100%, dan zal de camera een gelijkmatige snelheid aanhouden over de volledige lengte van het pad. De camera zal er 30 seconden over doen om van het begin tot het einde van het pad te bewegen, en hij zal elk hoofdframe met eenzelfde snelheid doorlopen. Als je nu voor sommige hoofdframes het snelheidspercentage verhoogt of verlaagt, dan zal de camera zijn snelheid voor de andere hoofdframes zó aanpassen dat de totale Tijdsduur (sec.) van de animatie dezelfde blijft.

Om de camerasnelheid langs een animatiepad te bewerken:

Pas indien gewenste de Tijdsduur (sec.) voor de animatie aan.

Deze parameter is gelinkt aan het veld Tijdsduur (sec.) in het dialoogvenster ‘Creëer video’; wanneer je de waarde op één plaats wijzigt, verandert de waarde op de andere plaats automatisch mee.

Selecteer een hoofdframe en wijzig de Snelheid in het Infopalet in verhouding tot de snelheid van de andere hoofdframes. De camera zal trager bewegen binnen hoofdframes met een negatieve snelheid, en sneller binnen hoofdframes met een positieve snelheid; hoe groter u de negatieve/positieve waarden maakt, hoe sterker het contrast zal zijn.

Doe indien nodig hetzelfde voor andere individuele hoofdframes.

Merk op: de optie Toon beelden d.m.v. loci in het Infopalet verwijst niet naar hoofdframes, maar naar gewone frames in de animatie/video. Indien je deze optie aanvinkt, wordt elk frame aangegeven door een locus op het pad. In stukken waar frames dicht bij elkaar liggen, zal de camera trager vooruitgaan. In stukken waar frames verder uit elkaar liggen, zal de camera sneller vooruitgaan.

Animaties bewerken

Eigenschappen van animatiepaden

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.