Animaties bewerken

Animaties kunnen worden bewerkt via het Infopalet of manueel in de tekening. Aspecten die je manueel kan aanpassen zijn het animatiepad, het aantal en de plaats van de hoofdframes, alsook de kijkrichting, de kijkhoek en de snelheid van de camera.

Een overzicht van alle animatiepaden in de tekening vind je in het tabblad Camera’s van het Visualisatiepalet. Dubbelklik op een item in de lijst om de cameraweergave te activeren.

Hoofdframes bepalen de plaats van elke gedefinieerde cameraweergave. Tussen twee hoofdframes in zal de camera geleidelijk naar de correcte positie voor het volgende hoofdframe draaien.

AnimationEditing.png 

Gebruik de Vectorworksfunctie ‘Meerdere aanzichten’ en activeer de cameraweergave in één van de deelvensters (zie Een animatie in Vectorworks afspelen). Op deze manier zie je hoe de cameraweergave in eerste-persoon live wordt bijgewerkt terwijl u de animatie in een ander deelvenster bewerkt. Zie Concept: Meerdere aanzichten.

MultiViewAnimation.png 

Links zie je de cameraweergave van het in het rechter deelvenster geselecteerde hoofdframe met zijn camera-instellingen. Zodra je een ander hoofdframe selecteert, verandert de cameraweergave.

Animatiepaden vervormen

Cameraweergaven beheren en bewerken

Camerasnelheid aanpassen

Eigenschappen van animatiepaden

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.