Procedure om DXF/DWG- en DWF-bestanden te exporteren

Je kan één enkel bestand exporteren naar DXF, DWG of DWF of je kan meerdere bestanden tegelijk exporteren.

Het is vaak nuttig om het omgezette bestand te bekijken in software van derden om te controleren of de omzetting geen ongewenste effecten heeft opgeleverd. Na de export laat je het bestand geopend staan en importeer je het geëxporteerde bestand terug in Vectorworks of in een ander softwarepakket. Vergelijk de twee versies en stel eventuele problemen vast. Het verlies van vullingen van objecten in eerdere versies van DXF/DWG bijvoorbeeld kan ertoe leiden dat ongewenste lijnen opduiken. Corrigeer deze problemen in een kopie van het Vectorworksbestand en exporteer het bestand opnieuw. Exportopties kan je bewaren als een taak.

Tip: Laat de extensie van het geëxporteerde bestand ongewijzigd. Exporteer niet als DXF Binair, tenzij je zeker weet dat de ontvanger in staat zal zijn om dit formaat zal kunnen lezen.

AutoCAD™-gebruikers kunnen vaststellen dat cirkels en andere objecten op blokkerige polygonen lijken. Zij kunnen het uiterlijk van de tekening verbeteren door in te zoomen en het ‘regenall’ of ‘regen’ commando te gebruiken, ofwel door de VIEWRES-waarde te verhogen.

Een DXF/DWG- of DWF-bestand exporteren

Commando

Locatie

Exporteer DXF/DWG

Exporteer DWF

Bestand > Exporteer

Selecteer het gepaste commando.

Het overeenstemmende dialoogvenster wordt geopend. ‘Exporteer als DXF/DWG’ en ‘Exporteer als DWF’ zijn haast identiek en verschillen alleen wat betreft de instellingen voor het bestandsformaat.

Selecteer de gepaste exportinstellingen.

De exportinstellingen staan beschreven in Exportinstellingen voor DXF/DWG- en DWF-bestanden. Tijdens het exporteren wordt een voortgangsbalk weergegeven, samen met het aantal verwerkte objecten.

DXF/DWG of DWF-bestanden gegroepeerd exporteren

Gebruik het commando Publiceer om een reeks presentatielagen en/of bewaarde tekenzones vanuit de huidige tekening te exporteren. Dit commando kan ook dienen om geabonneerde externe bestanden naar DXF/DWG- of DWF-formaat te exporteren. Zie Publiceren

Exportinstellingen voor DXF/DWG- en DWF-bestanden

Publiceren

Omzetten van DXF-/DWG- en DWF-layers en klassenamen