Importeer DXF/DWG of DWF (gegroepeerd)

Locatie

Importeer DXF/DWG of DWF

Bestand > Importeer

Gebruik het commando Importeer DXF/DWG of DWF (gegroepeerd) wanneer je meerdere DXF/DWG- of DWF-bestanden wenst te importeren.

Om DXF/DWG of DWF-bestanden te importeren:

Creëer een blanco document en stel het formaat in of open een leeg sjabloon dat al het juiste formaat heeft.

Importeren in een bestaande Vectorworkstekening is niet aan te bevelen, omdat dit kan leiden tot onverwachte resultaten. Als je via dit commando meer dan één bestand importeert, moet je om dezelfde reden ervoor te zorgen dat de bestanden heel gelijkaardig zijn.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Importeer DXF/DWG- of DWF-bestanden wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Bron(nen)

Eén of meerdere bestanden

Selecteer deze instelling om individuele bestanden te selecteren. Indien je meerdere bestanden wenst te selecteren, moeten deze zich in dezelfde map bevinden. Klik op de knop Bladeren en selecteer een of meer DXF/DWG- of DWF-bestanden voor import. Het aantal geselecteerde bestanden en hun locatie wordt weergegeven.

Alles

Selecteer deze instelling om een map met DWF-, DXF- en/of DWG-bestanden te selecteren. Klik op de knop Bladeren en selecteer de bronmap.

Inclusief submappen

Vink de optie Inclusief submappen aan om al de bestanden die zich in submappen bevinden ook te importeren.

Doel(en)

Actief document

Selecteer deze instelling om een of meer bestanden in het huidige bestand te importeren. Voor ieder geselecteerd DXF/DWG-of DWF-bestand wordt een afzonderlijke laag in het actieve document gecreëerd.

Als symbolen in het actieve document

Selecteer deze instelling om een of meer bestanden in het huidige bestand te importeren. Voor ieder bestand wordt een afzonderlijk symbool gecreëerd. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je fabrikantcatalogi importeert. Paper space wordt niet geïmporteerd.

Nieuwe bestanden in de map

Selecteer deze instelling om ieder geselecteerd bestand in een afzonderlijk Vectorworksbestand te importeren en dit in de geselecteerde doelmap te bewaren. Klik op de knop Bladeren en selecteer de locatie. Deze optie is aangeraden bij het importeren van een groot aantal bestanden.

Gebruik sjabloon

Selecteer een sjabloon dat je als basis wenst te gebruiken, of selecteer de optie ‘Blanco document’. Een sjabloon kan handig zijn om het formaat vast te leggen voor model space objecten (dit kan ook de schaal en omzetting van lijndiktes beïnvloeden). Bovendien kan je via een sjabloon de standaard lijnkleuren voor verschillende lijndiktes toewijzen, en in sommige gevallen ook de eenheden.

Bestandsreferenties

Koppelen

Selecteer deze optie om het DXF/DWG-of DWF-bestand samen met al zijn abonnementen te importeren in het actieve bestand.

Negeren

Selecteer deze optie om alleen het DXF/DWG- of DWF-bestand te importeren zonder enig gekoppeld abonnement.

D.m.v. zichtvensters op ontwerplaag

(Vectorworks uitbreidingsmodule vereist)

Selecteer deze optie om het DXF/DWG-of DWF-bestand en alle gekoppelde abonnementen in aparte Vectorworksbestanden te importeren. Er worden automatisch abonnementen gecreëerd tussen het Vectorworksbestand en de externe bestanden door middel van zichtvensters op ontwerplagen. De gekoppelde bestanden worden weergegeven door middel van zichtvensters op de ontwerplaag.

D.m.v. lagen

Selecteer deze optie om het DXF/DWG- of DWF-bestand en alle gekoppelde abonnementen in aparte Vectorworksbestanden te importeren. Er worden automatisch abonnementen gecreëerd tussen het Vectorworksbestand en de externe bestanden door te importeren op de lagen. De gekoppelde bestanden worden weergegeven door middel van lagen.

Architectural Objects

2D

Selecteer deze optie om de architecturale objecten gecreëerd met Architectural Desktop van AutoCAD™ (zoals muren, deuren en ramen) in 2D-aanzicht te importeren. Er worden dan alleen 2D-elementen geïmporteerd.

3D

Selecteer deze optie om de architecturale objecten in 3D-aanzicht te importeren. Er worden dan alleen 3D-elementen geïmporteerd.

Selecteer de instellingen die je wilt gebruiken bij het importeren. Klik op OK.

Het dialoogvenster ‘Importeer DXF/DWG-bestand’ of ‘Importeer DWF-bestand’ wordt geopend. Bepaal hier hoe eenheden en abonnementen moeten worden geïmporteerd (zie Importinstellingen voor DXF/DWG- en DWF-bestanden). Als je geavanceerde instellingen wilt opgeven, bijvoorbeeld voor het omzetten van geïmporteerde lagen, klik je op de knop Geavanceerd. Stel de parameters naar wens in. Klik op OK om de bestanden te importeren.

De voortgang wordt bestand per bestand getoond. De resultaten van de import worden getoond in het dialoogvenster ‘Resultaten’.

Klik op de knop Logboek om het logbestand met de resultaten te openen. Dit logbestand, DXF_DWF Import Log.txt, wordt bewaard in de opgegeven doelmap of in de Vectorworks gebruikersmap. Nieuwe log-informatie wordt toegevoegd aan het bestaande logbestand. Het rapport geeft een samenvatting van de import, met inbegrip van de gebruikte instellingen en een lijst van bestanden waarvoor de import is voltooid of mislukt.

DXF/DWG of DWF-bestanden importeren

DXF/DWG- en DWF-bestanden importeren

Importinstellingen voor DXF/DWG- en DWF-bestanden