Design SuiteDe database bijwerken

Frequentie instellen

Locatie

Instellingen voor het bijwerken

Extra > Database

De database of het Vectorworksbestand bijwerken kan automatisch of manueel worden uitgevoerd. Met de instellingen bepaal je hoe vaak de database automatisch zal worden bijgewerkt of bepaal je dat de database alleen manueel zal worden bijgewerkt.

Als er problemen zijn met de verbinding met de database, krijg je een foutmelding. Klik op Details om een logbestand te openen in uw standaard tekstverwerker. Dit logbestand bevat met meer informatie over de verbindingsproblemen.

Om de database bij te werken:

Selecteer het commando. Het dialoogvenster ‘Instellingen database bijwerken’ wordt geopend. Definieer de instellingen.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Database bijwerken

Bepaalt hoe vaak de database wordt bijgewerkt met informatie uit het Vectorworksbestand.

Manueel

De database wordt alleen bijgewerkt als het commando Werk externe database bij wordt geselecteerd.

Bij elke wijziging in een record

Werkt de database iedere keer bij als de waarde in een veld verandert.

Elke __ minuten

Werkt de database bij na een bepaald aantal minuten.

Vectorworksdocument bijwerken

Bepaalt hoe vaak het Vectorworksdocument wordt bijgewerkt met informatie uit de database.

Manueel

Het Vectorworksbestand wordt alleen bijgewerkt als het commando Werk Vectorworks document bij wordt geselecteerd.

Elke __ minuten

Werkt het bestand bij na een bepaald aantal minuten.

De database manueel bijwerken

Commando

Locatie

Werk externe database bij

Extra > Database

Als de velden van een record zijn gewijzigd voor objecten waarvan er velden gekoppeld zijn aan een databasetabel en het type databasekoppeling van het veld is ingesteld op Lezen en schrijven of Alleen schrijven, kunnen de gegevens van de tekening de gegevens van de databasetabel bijwerken.

Om de database te updaten:

Selecteer het commando.

Vectorworksbestand manueel bijwerken

Commando

Locatie

Werk Vectorworks document bij

Extra > Database

Als er informatie in de database is gewijzigd en het type databasekoppeling voor de gekoppelde velden van een record is Lezen en schrijven of Alleen lezen, dan kunnen de gegevens automatisch worden verzonden naar het Vectorworksbestand en kunnen de recordvelden van alle objecten die gekoppeld zijn aan de database, worden bijgewerkt.

Om de recordvelden bij te werken van alle objecten die gekoppeld zijn aan de database:

Selecteer het commando.

Een database opzetten

Databaseverbinding

Records koppelen aan de database

Objecten koppelen met de database

Communicatie tussen de database en Vectorworks