Design SuiteObjecten koppelen met de database

Als laatste stap in het opzetten van een databaseverbinding dien je de objecten te koppelen met de database. De werkwijze om een enkel object te koppelen, is als volgt. Als je meerdere objecten wilt koppelen: zie Meerdere objecten verbinden.

Eenmaal gekoppeld, kan je de verbinding bewerken of verwijderen.

Objecten enkelvoudig verbinden

Commando

Locatie

Objectkoppeling

Extra > Database

Om een database te koppelen aan een object:

Selecteer een object.

Kruis op het tabblad Gegevens van het Infopalet het vakje aan om een record te koppelen aan een object. (Zie Records koppelen aan symbolen, objecten en materialen.)

De velden van het record worden weergegeven met hun standaardwaarden.

Selecteer het commando. Of: klik op de knop ODBC op het tabblad Gegevens van het Infopalet.

Het dialoogvenster ‘Objectkoppeling’ wordt geopend. Als een rij al eerder voor het object werd geselecteerd, verschijnt het opgelicht en vet.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Beschikbare records

Toont de beschikbare records voor het geselecteerde object.

Databaseverbinding

Opent het dialoogvenster ‘Recordkoppeling’, waarin je een record kan koppelen aan een database.

Voeg een nieuwe rij toe in de tabel van de database

Voegt een nieuwe rij toe in de tabel van de database en koppelt het met het object.

Gebruik de geselecteerde rij

Maakt het mogelijk de rij van de gekoppelde tabel te selecteren en zo een bestaande rij aan het object te koppelen.

Rijen

Selecteer een rij om het te koppelen aan het object. Deze rij levert gegevens voor het geselecteerde object of ontvangt gegevens van het geselecteerde object.

Klik op Gebruik de geselecteerde rij en selecteer de juiste rij voor het geselecteerde object.

De velden worden gevuld met gegevens uit de databasetabel voor het record dat gekoppeld is aan het object.

Meerdere objecten verbinden

Objectkoppelingen bewerken

Objectkoppelingen verwijderen

Een database opzetten

Databaseverbinding

Records koppelen aan de database

De database bijwerken

Communicatie tussen de database en Vectorworks