Design SuiteMeerdere objecten verbinden

Commando

Locatie

Objectkoppeling

Extra > Database

Als er meerdere soortgelijke objecten zijn die op dezelfde manier moeten worden gekoppeld aan databasetabellen, hoef je dit niet een per een te doen. Je kan meerdere objecten in een keer koppelen.

Om een database te koppelen aan meerdere objecten:

Selecteer verschillende objecten van hetzelfde type.

Selecteer het commando. Of: klik op de knop ODBC op het tabblad Gegevens van het Infopalet.

Het dialoogvenster ‘Databasekoppeling voor meerdere objecten’ wordt geopend. Door een veld te selecteren en zoekcriteria te kiezen, kunnen de bijhorende rijen worden doorzocht.

ObjectMultiple.png

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Beschikbare records

Toont de beschikbare records voor de geselecteerde objecten (alleen de records die de geselecteerde objecten gemeen hebben, worden getoond).

Databaseverbinding

Opent het dialoogvenster ‘Recordkoppeling’, waarin je een record kunt koppelen aan een database.

Voeg nieuwe rij toe

Voegt voor elk geselecteerd object een nieuwe rij toe aan de database en linkt elke rij met elk object.

Zoek rij via waarde (exclusief objecten met bestaande objectkoppeling)

Hier verschijnen alleen de velden die aan een database zijn gekoppeld. Selecteert een veld en maakt gebruik van de waarde van de geselecteerde objecten die nog niet zijn gekoppeld aan een database, om in de database te zoeken naar een bepaalde rij. (Zodra de rij is gevonden, wordt de index gebruikt om de rij met de velden te koppelen.)

Zoek rij via waarde (voor alle objecten)

Hier verschijnen alleen de velden die aan een database zijn gekoppeld. Selecteer een veld en maakt gebruik van de waarde van de geselecteerde objecten om in de database te zoeken naar een bepaalde rij. (Zodra de rij is gevonden, wordt de index gebruikt om de rij met de velden te koppelen.)

Toon tabel

Klik op deze knop om de databasetabel te bekijken die gekoppeld is aan het record. Dit kan je helpen om de juiste kolom te vinden voor de zoekcriteria.

Als dit dialoogvenster wordt geannuleerd

Bepaal wat er moet gebeuren met opgeloste objecten en niet opgeloste objecten in de selectie. Selecteer wijzig de selectie niet om het aantal geselecteerde objecten niet te veranderen.

Selecteer een Recordveld en klik in de kolom Zoek via waarde om het veld te gebruiken als zoekfilter.

Rechts zie je aan de status van opgeloste objecten hoeveel van de geselecteerde objecten een positieve zoekopdracht hebben opgeleverd. Wanneer objecten zijn opgelost, zijn hun recordvelden verbonden met de databasetabel.

De velden van elk opgelost object worden gevuld met gegevens uit de databasetabel voor het record dat gekoppeld is aan de objecten.

Opgeloste objecten worden gekoppeld aan de overeenkomstige rijen door middel van de index. Daarna wordt elke rij gekoppeld met het overeenkomstige object.

Objecten enkelvoudig verbinden

Objectkoppelingen bewerken

Objectkoppelingen verwijderen

Een database opzetten

Databaseverbinding

Records koppelen aan de database

De database bijwerken

Communicatie tussen de database en Vectorworks

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.