Ordinaatmaatlijnen

Gereedschap

Werkomgeving: gereedschappenset

Sneltoets

Ordinaat maatlijnen

Horizontale/verticale maatlijn

Standaard: Aanduidingen

Architectuur, Landschap, Spotlight:
Basisgereedschappen en Aanduidingen

N

Selecteer deze methode om een reeks horizontale of verticale ordinaatmaatlijnen te plaatsen vanaf één vast punt. Deze maatlijnen worden steeds op het actieve vlak geplaatst.

Om ordinaatmaatlijnen in de tekening te plaatsen:

Activeer het gereedschap en de methode. Selecteer vervolgens een Maatlijnstandaard.

Klik om het beginpunt van te basislijn vast te leggen. Het eerste segment wordt steeds beschouwd als het vaste punt en krijgt als label 0.

Klik om de lengte van het eerste segment te bepalen.

Beweeg de cursor in de richting van het volgende te bematen punt. Klik om het segment te creëren.

Elke bijkomende muisklik voegt een ordinaatmaatlijn toe aan de ketting.

Dubbelklik om het eindpunt te plaatsen.

Horizontale/verticale maatlijnen