Totaalmaat

Gereedschap

Werkomgeving: gereedschappenset

Sneltoets

Totaalmaat

Horizontale/verticale maatlijn

Standaard: Aanduidingen

Architectuur, Landschap, Spotlight:
Basisgereedschappen en Aanduidingen

N

Selecteer deze methode om een horizontale of verticale maatlijn te creëren tussen de uiteinden van een 2D- of 3D-object of tussen het begin- en eindpunt van meerdere objecten of een groep objecten. De maatlijn zal hoe dan ook over de grootste afstand gecreëerd worden. Horizontale totaalmaatlijnen kunnen binnenin, boven of onder het object of de groep van objecten getekend worden. Verticale totaalmaatlijnen kunnen binnenin, links of rechts van het object of de groep van objecten getekend worden. Deze maatlijnen worden steeds op het actieve vlak geplaatst.

Om totaalmaatlijnen in de tekening te plaatsen:

Selecteer het object of de objecten die je wilt bematen.

Activeer het gereedschap en de methode. Selecteer vervolgens een Maatlijnstandaard.

Klik in de buurt van het geselecteerde object.

Beweeg de cursor om de exacte plaats van de maatlijn ten opzichte van het object te bepalen. De voorlopige weergave van de maatlijn beweegt horizontaal of verticaal meebeweegt met jouw cursor.

Klik om de maatlijn in de tekening te plaatsen.

Horizontale/verticale maatlijnen