Maatlijnstandaarden op maat gebruiken

Locatie

Voorkeuren document

Bestand > Instellingen document

Contextmenu document

Menu voorkeurenbalk

Om het je gemakkelijker te maken, zijn reeds verschillende maatlijnstandaarden beschikbaar in Vectorworks, waaronder ASME, DIN en ISO. Deze voorgedefinieerde standaarden kunnen niet bewerkt worden. Om een andere opmaak aan de maatlijnen in jouw tekening te geven (bijvoorbeeld grotere tussenafstanden of halve pijlen), kan je een maatlijnstandaard op maat creëren.

Maatlijnstandaarden op maat kan je aanmaken in het huidige bestand of importeren uit een andere tekening. Gebruik het dialoogvenster ‘Maatlijnstandaard’ om jouw maatlijnstandaarden op maat te beheren. Er zijn drie manieren om dit dialoogvenster te openen.

Selecteer het commando. Ga naar het tabblad ‘Maatlijnen’ en klik op Op maat.

Activeer eender welk gereedschap voor maatlijnen in de set Aanduidingen, open in de Methodebalk de keuzelijst Maatlijnstandaard en selecteer de optie ‘Maatlijnstandaard op maat’.

Selecteer een maatlijn in de tekening, open in het Infopalet de keuzelijst Maatlijnstandaard en selecteer de optie ‘Maatlijnstandaard op maat’.

Het dialoogvenster ‘Maatlijnstandaard’ wordt geopend.

Veld

Omschrijving

Nieuw

Klik om een nieuwe maatlijnstandaard te creëren zoals beschreven in . Maatlijnstandaarden op maat creëren

Bewerk

Klik om de geselecteerde maatlijnstandaard te bewerken. Een nieuw Dialoogvenster ‘Maatlijnstandaard’ wordt geopend.

Dupliceer

Klik op deze knop om de geselecteerde maatlijnstandaard te dupliceren. Er wordt automatisch een nummer achter de oorspronkelijke naam toegevoegd.

Verwijder

Klik om de geselecteerde maatlijnstandaard te verwijderen. Via een dialoogvenster wordt er gevraagd door welke standaard je de te verwijderen maatlijnstandaard in de tekening wenst te vervangen.

Andere naam

Klik om de geselecteerde maatlijnstandaard te hernoemen.

Importeer

Klik om maatlijnstandaarden in deze tekening te importeren.

Vervang

Klik om een maatlijnstandaard te vervangen. Via een dialoogvenster wordt er gevraagd door welke standaard je een bestaande standaard in de tekening wenst te vervangen (zie ). Opgelet: door een maatlijnstandaard te vervangen, worden alle bestaande maatlijnen die de vorige standaard gebruikten, aangepast naar de nieuwe standaard.

Maatlijnstandaarden op maat creëren