ArchitectGeavanceerde energieanalyse: Categorie Gebouw - Ruimtes

Bepaal in deze categorie de instellingen voor de verschillende ruimtes van het gebouw. Vanuit dit dialoogvenster kan je ook de standaardinstellingen overschrijven.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Ruimtes verzamelen

Geef hier aan of gegevens over ruimten op alle lagen en/of in alle klassen geanalyseerd moeten worden of enkel de ruimten van bepaalde lagen en klassen opgenomen moeten worden in de berekeningen. Selecteer in dit laatste geval de optie Op specifieke lagen en klik vervolgens op de knop Lagen om de gewenste lagen aan te duiden in het dialoogvenster 'Lagen selecteren'. Doe hetzelfde voor de klassen als je enkel objecten in bepaalde klassen wilt laten opnemen in de berekening.

Totale geconditioneerde vloeroppervlakte

Automatische berekening

Bereken de geconditioneerde vloeroppervlakte op basis van de ruimten in de tekening (enkel van/op de geselecteerde klassen/lagen).

Manuele invoer

Vul zelf een waarde in voor de geconditioneerde vloeroppervlakte.

Beschermd volume

Automatische berekening

Bereken het beschermd volume op basis van de ruimten in de tekening (enkel van/op de geselecteerde klassen/lagen).

Manuele invoer

Vul zelf een waarde in voor het beschermd volume.

Bewerk ruimten

Klik hier om het dialoogvenster 'Bewerk ruimten' te openen en de lijst te bewerken. Zie . Bewerk de ruimten opgenomen in de berekening

Geavanceerde energieanalyse

Eenvoudige energieanalyse

Onderlinge afhankelijkheid van parameters

Energos resultaten

Energos