ArchitectGeavanceerde energieanalyse: Categorie Gebouwtype - Elektriciteit

Afhankelijk van het geselecteerde Gebouwtype (Residentieel of Niet-residentieel) in de categorie Instellingen, zal je andere parameters te zien krijgen.

Elektriciteitsverbruik voor residentiële projecten

Selecteer de apparaten die gebruikt worden in het gebouw en geef voor elk apparaat aan of het zich binnen of buiten het beschermde volume bevindt. Apparaten die zich buiten het beschermde volume bevinden beïnvloeden de berekeningen anders, aangezien deze wel elektriciteit verbruiken, maar niet bijdragen aan de warmtewinsten.

Geef telkens aan welk type toestel gebruikt wordt.

De lijst met toestellen kan aangepast worden (zie Sets definiëren.)

Als het elektriciteitsverbruik gecompenseerd wordt door stroomopwekking ter plaatse, vink dan de optie Stroomopwekking ter plaatse aan en selecteer de methode. Preciseer ook de hoeveelheid elektriciteit die jaarlijks zal worden opgewekt.

Elektriciteitsverbruik voor niet-residentiële projecten

Voor niet-residentiële projecten kan je een lijst samenstellen van de uitrusting die elektriciteit verbruikt. Als er ter plaatste stroom wordt opgewekt, vink dan de optie Stroomopwekking ter plaatse aan, verduidelijk de methode en geef aan hoeveel elektriciteit hiermee zal worden opgewekt.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Uitrusting

Voeg toe

Klik hier om het dialoogvenster ' Wijzig elektrische uitrusting' te openen en de parameters op te geven van het toestel dat je wilt toevoegen.

Geef voor het gemiddelde gebruik per dag en het gemiddelde gebruik per uur aan of het toestel bestaand is, zo niet wordt het toestel beschouwd als 'gepland'. Geef de hoeveelheid op en het verwachte energiegebruik voor de geselecteerde tijdsduur.

Geef voor specifieke toestellen aan of deze zich binnen of buiten het beschermde volume bevinden. Schakel deze optie aan als het toestel zich binnen het beschermde volume bevindt. Apparaten die zich buiten het beschermde volume bevinden beïnvloeden de berekeningen anders, aangezien deze wel elektriciteit verbruiken, maar niet bijdragen aan de warmtewinsten. Geef de hoeveelheid op en tot welk systeem ze behoren. Je kan deze lijst eventueel aanpassen (zie Sets definiëren).

Bewerk

Klik hier om het dialoogvenster ' Wijzig elektrische uitrusting' te openen en de parameters van het geselecteerde toestel te bewerken.

Verwijder

Verwijder het geselecteerde toestel uit de lijst.

Gebruikspatroon keuken

Selecteer het gebruikspatroon in de keuken van het gebouw. Je kan deze lijst eventueel aanpassen (zie Sets definiëren).

Stroomopwekking ter plaatse

Als het elektriciteitsverbruik gecompenseerd wordt door stroomopwekking ter plaatse, vink dan de optie Stroomopwekking ter plaatse aan en selecteer de methode. Preciseer ook de hoeveelheid elektriciteit die jaarlijks zal worden opgewekt.

Geavanceerde energieanalyse

Eenvoudige energieanalyse

Onderlinge afhankelijkheid van parameters

Energos resultaten

Energos