Design SuiteKilgoten tussen afvoerpunten bewerken

Bewerk

Afvloeiing plaat

Architectuur

Kilgoten, die twee afvoerpunten met elkaar verbinden, kan je bewerken en verwijderen door middel van de commando’s in het contextmenu. Deze commando’s zijn enkel beschikbaar wanneer het gereedschap Afvloeiing plaat geselecteerd is.

Uitvullingen van kilgoten bewerken

Dit zijn kleine hellende vlakken in de kilgoot die het water naar een van de twee verbonden afvoerpunten leiden. Je hebt de keuze tussen zadels en diamanten, waarvan je de hellingen en hoeken zelf kunt bepalen.

Om uitvullingen van kilgoten te bewerken:

Selecteer de plaat.

Activeer het gereedschap en de methode.

Klik met de rechtermuisknop op een of meer afvoerpunten en selecteer de optie Bewerk verbinding(en) in het contextmenu.

Het dialoogvenster ‘Verbinding instellingen’ wordt geopend.

Pas de instellingen aan.

Als je een uitvulling wilt creëren of verwijderen, klik je met de rechtermuisknop op een of meer kilgoten en selecteer je de optie Creëer een uitvulling of Verwijder uitvulling in het contextmenu. Zijn er meerdere kilgoten geselecteerd waarvan sommige wel en andere geen uitvullingen hebben, dan verschijnt in het contextmenu het commando dat van toepassing is op de laatst geselecteerde kilgoot. Om de kenmerken van een uitvulling te bewerken, selecteer je de optie Bewerk verbinding(en) in het contextmenu.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Geen uitvulling

Selecteer deze optie wanneer je een kilgoot zonder uitvulling wilt.

Zadel

Selecteer deze optie om een zadel in de kilgoot te creëren. Bepaal vervolgens het hellingspercentage van de vlakken.

Diamant

Selecteer deze optie om een diamant in de kilgoot te creëren. Bepaal vervolgens in de velden Helling en Hoek respectievelijk het hellingspercentage van de vlakken en de openingshoek van de facetten. De openingshoek moet kleiner zijn dan 45 graden.

Zorg er steeds voor dat de hellingen van de uitvulling steiler zijn dan die van de kilgoot (wanneer de helling van de kilgoot groter is dan nul graden).

Kilgoten verwijderen

Om een kilgoot te verwijderen:

Selecteer de plaat.

Activeer het gereedschap en de methode.

Klik met de rechtermuisknop op een of meer afvoerpunten en selecteer de optie Verwijder in het contextmenu.

Afvloeiingselementen van platen bewerken