Design SuiteAfvloeiingselementen van platen bewerken

Bewerk

Afvloeiing plaat

Architectuur

Via de methode Bewerk voor het gereedschap Afvloeiing plaat, is het mogelijk om afvoerpunten, kilgoten, killen en afschotaanduidingen aan te passen. Dit kan zowel door middel van de controlepunten, als door het manueel wijzigen van de afmetingen en instellingen. Nokken, hellende vlakken, plaatranden en kil-labels kan je niet rechtstreeks aanpassen. Dit is enkel mogelijk door de afvloeiingselementen die de geometrie van de plaat bepalen, te bewerken.

Je kan meerdere objecten selecteren om deze gelijktijdig te bewerken, op voorwaarde dat het om één type van objecten gaat zoals meerdere afvoerpunten of meerdere killen. Als je meerdere objecten selecteert, is het niet mogelijk om aanpassingen te maken door middel van de controlepunten.

Wanneer je een bestaand afvoerpunt verplaatst, verschijnen er grijppunten voor zowel het afvoerpunt als de bijbehorende killen omdat deze kunnen verschillende in helling of hoek.

Om een afvloeiingselement te verplaatsen door middel van een controlepunt:

Selecteer de plaat.

Activeer het gereedschap en de methode.

Er verschijnen controlepunten op alle afvoerpunten, killen en aanduidingen die je met de muis kunt verplaatsen.

Klik op het controlepunt van het object dat je wilt verplaatsen en klik nogmaals om de nieuwe locatie van het object vast te leggen.

Het object wordt verplaatst. Wanneer je afvoerpunten en killen verplaatst, worden eveneens de bijbehorende afvloeiingselementen verplaatst naargelang de geometrie van de plaat.

Afvoerpunten bewerken

Kilgoten tussen afvoerpunten bewerken

Killen bewerken

Fouten bij afvloeiing oplossen