Design SuitePlaten bewerken met 3D-bewerkingsobjecten

Een plaat kan bewerkt worden door een 3D-vorm zoals een extrusie, een conische extrusie, een extrusie langs pad, een wenteling, een volume of een gesloten draadwerk. Met dergelijke 3D-vormen kan je een plaat voorzien van drempels, draagbalken en afwateringskanalen. De begrenzing van het bewerkingsobject kan gedefinieerd worden door de vorm van het object of door de omtrek van de plaat.

Een 3D-vorm toevoegen aan een plaat

Commando

Werkomgeving: Pad

Voeg 3D-object toe aan plaat

Architectuur: Architectuur

Landschap: Landschap > Architectuur

Spotlight: Spotlight > Architectuur

Om een 3D-vorm toe te voegen aan een plaat:

Selecteer zowel de plaat als het toe te voegen 3D-object.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Voeg 3D-object toe aan plaat’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Object toevoegen aan component

Selecteer de component die aangepast moet worden door het bewerkingsobject. Alle andere componenten worden bijgesneden door het object.

Snijd object uit component

Snijdt het 3D-object bij om het te laten aansluiten op de geselecteerde component. Hiermee kan je een hellende plaat creëren.

Een 3D-vorm af trekken van een plaat

Commando

Werkomgeving: Pad

Trek 3D-object af van plaat

Architectuur: Architectuur

Landschap: Landschap > Architectuur

Spotlight: Spotlight > Architectuur

Om een 3D-vorm af te trekken van een plaat:

Selecteer zowel de plaat als het toe te voegen 3D-object.

Selecteer het commando.

De 3D-vorm wordt afgetrokken van elke component die erdoor overlapt wordt.

Het bewerkingsobject aanpassen

Platen bewerken met 2D-bewerkingsobjecten