Design SuiteAfstanden van randen instellen

Je kan voor elke plaatrand een afzonderlijke afstand instellen. Dit kan zowel voor de automatisch gekoppelde als voor de manuele randen van eenzelfde plaat. Bovendien bestaat de mogelijkheid om verschillende afstanden op te geven voor binnenmuren enerzijds en buitenmuren anderzijds.

Om de afstand van de randen in te stellen:

Selecteer de plaat die je wilt bewerken.

Klik op de knop Randen in het Infopalet.

De weergave van de tekening wordt nu aangepast aan de grenzen van de geselecteerde plaat. Tegelijkertijd wordt het dialoogvenster ‘Randen’ geopend. De plaatranden verschijnen in een lijst volgens automatisch toegekende nummers. Ook het gedrag van elk rand wordt hierin aangegeven. Rand 1 is standaard geselecteerd en wordt zowel in het dialoogvenster als in de tekening gemarkeerd.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Randen plaat

Selecteer één of meer plaatranden om de afstand tussen de plaat en de begrenzing van de plaat in te stellen. Wanneer je een rand selecteert, wordt deze in de tekening gemarkeerd.

Plaatcomponent

Selecteer één of meer componenten om de afstand in te stellen.

Plaats rand tegen

Bepaal voor automatisch gekoppelde randen waar je de begrenzing van de geselecteerde rand ten opzichte van de hoofdcomponent wilt plaatsen. Wanneer de geselecteerde randen verschillende instellingen hebben, wordt het veld leeg gelaten.

Afstand tot rand

Geef voor de geselecteerde componenten de gewenste afstand van de plaat tot de begrenzing van de plaat aan. Wanneer de geselecteerde randen verschillende instellingen hebben, wordt het veld leeg gelaten.

Schakel de gewenste opties in.

De tekening wordt opnieuw weergegeven zoals voorafgaand aan het openen van het dialoogvenster.

Concept: Automatisch gekoppelde en manuele plaatranden

Manueel platen tekenen

Automatisch gekoppelde platen creëren op basis van bestaande muren

Platen creëren met zowel automatisch gekoppelde als manuele randen

Modus plaatranden wijzigen

Concept: Bouwlagen en objecten volgens bouwlaag