Design SuiteModus plaatranden wijzigen

Je kan manueel getekende platen en plaatranden koppelen aan muren. Hierdoor gaan ze over naar de automatische modus. Op gelijkaardige wijze kan je automatisch gekoppelde platen en randen omzetten naar de manuele modus, waardoor ze worden losgekoppeld van de muren.

De keuzelijst Randen in het Infopalet beschrijft welk type randen de plaat heeft; platen kunnen automatisch, manueel, of automatisch met manuele randen zijn.

Omzetten naar automatische modus

Om manuele platen of automatisch gekoppelde platen met manuele randen om te zetten naar automatisch gekoppelde platen:

Selecteer de plaat.

Klik op ‘Selecteer muren’ in de keuzelijst Randen in het Infopalet.

Het gereedschap Plaat wordt automatisch geactiveerd.

Klik op D.m.v. opvulling of D.m.v. muren in de Methodebalk.

Indien je D.m.v. opvulling gebruikt: klik in een open gebied van de tekening dat door muren wordt begrensd. Indien je D.m.v. muren gebruikt: selecteer elk muursegment van de reeks muren en druk op Enter, of klik op het vinkje in de Methodebalk.

De plaat wordt gekoppeld aan de geselecteerde reeks muren. De locatie en grootte van de plaat kunnen veranderen als gevolg van deze koppeling.

Je kan een automatisch gekoppelde plaat eveneens aan nieuwe muren koppelen via dezelfde procedure.

Omzetten naar manuele modus

Om automatisch gekoppelde platen, met of zonder manuele randen, om te zetten naar manuele platen:

Selecteer de plaat.

Klik op Manueel in de keuzelijst Randen.

De plaat wordt losgekoppeld van de reeks muren maar blijft op zijn plaats.

Omzetten naar automatisch met manuele randen

Als je een automatisch gekoppelde plaat wilt omzetten naar een automatisch gekoppelde plaat met manuele randen, verwijder je een van de begrenzende muren. Het veld Randen verandert dan automatisch. De koppelingen tussen de plaatranden en de resterende muren blijven ongewijzigd.

Om een manuele plaat om te zetten in een automatisch plaat met manuele randen:

Selecteer de plaat.

Klik op ‘Selecteer muren’ in de keuzelijst Randen in het Infopalet.

Het gereedschap Plaat wordt automatisch geactiveerd.

Klik op D.m.v. muren in de Methodebalk.

Selecteer elke muur die deel uitmaakt van de open reeks muren en druk op Enter, of klik op het vinkje in de Methodebalk.

De plaat wordt gekoppeld aan de reeks muren. De randen zonder begrenzende muren blijven manueel.

Concept: Automatisch gekoppelde en manuele plaatranden

Manueel platen tekenen

Automatisch gekoppelde platen creëren op basis van bestaande muren

Platen creëren met zowel automatisch gekoppelde als manuele randen

Afstanden van randen instellen

Instellingen platen

Plaatcomponenten creëren

Plaatstijlen gebruiken

Platen bewerken

Platen bewerken

Platen creëren

Afvloeiingssytemen voor platen creëren