Mtextur texturen importeren

Locatie

Importeer mtextur

Bestand > Importeer

Een mtextur-textuur kan in Vectorworks (met internetverbinding) worden geïmporteerd als een Renderworkstextuur, een afbeeldingsbestand en/of een materiaalhulpbron. Veel van de texturen hebben de reflectie-, transparantie- en reliëfshaders die nodig zijn voor een gedetailleerde Renderworkstextuur. Materiaaleigenschappen bevatten bouwtechnische en fysische gegevens, maar je kan daarnaast ook zelf informatie toevoegen door een record aan het materiaal te koppelen. Wanneer er voor een mtextur-hulpbron extra informatie, zoals de naam van de fabrikant, is meegeleverd, worden deze gegevens in het Hulpbronnenbeheer onder de vorm van labels aan de geïmporteerde Renderworkstextuur, het afbeeldingsbestand of het materiaal gekoppeld.

Je kan de geïmporteerde materialen (Vectorworks-uitbreidingsmodule Module vereist) en texturen naar wens aanpassen (zie Materialen bewerken en Texturen en textuurcomponenten bewerken).

Om een mtextur-textuur te importeren als een Renderworkstextuur, een afbeeldingsbestand of een materiaalhulpbron:

Selecteer het commando.

Een webbrowser met de titel ‘Importeer mtextur’ wordt geopend.

Klik op de knop Instellingen.

Het dialoogvenster ‘Mtextur importinstellingen’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Importeer mtextur als

Selecteer de types hulpbronnen die je wilt importeren: texturen, afbeeldingen en/of materialen.

Wanneer je Materialen selecteert, wordt Texturen automatisch mee geselecteerd en grijs gemaakt.

Dialoog ‘Importeer mtextur’ automatisch sluiten na downloaden

Vink deze optie uit om de webbrowser na het downloaden open te laten staan zodat je bijkomende hulpbronnen kunt importeren.

Stel de parameters in en klik op OK.

Gebruik de mtextur-filters en -zoekfunctie om de juiste hulpbronnen te vinden.

Als je een mtextur heeft geselecteerd, klik je op CAD- & BIM-TEXTUR om de hulpbron te downloaden.

Indien de optie Dialoog ‘Importeer mtextur’ automatisch sluiten na downloaden is uitgevinkt, klik je op de knop Sluit nadat je alle benodigde hulpbronnen heeft geselecteerd.

Zodra de texturen, afbeeldingen en/of materialen zijn gedownload, kan je ze terugvinden in het Hulpbronnenbeheer voor het huidige bestand; de laatst gedownloade hulpbron is actief. De naam van de hulpbron bevat de mtextur-ID, samen met de bedrijfs- en materiaalnaam van de bron, afhankelijk van de ruimte.