Reality capture opmetingen importeren

Commando

Pad

Importeer reality capture opmeting

Bestand > Importeer

Door gebruik te maken van reality capture technologie zoals fotogrammetrie en Lidar, bieden Vectorworks Cloud Services en de Vectorworks Nomad mobiele app meerdere manieren om bestaande omstandigheden in de echte wereld vast te leggen. Deze bestanden worden opgeslagen in je Vectorworks Cloud opslag of bij een cloudopslagprovider van derden die geïntegreerd is met Vectorworks Cloud Services. Gebruik het commando Importeer Reality Capture opmeting om bestanden rechtstreeks uit je cloudopslag te importeren.

Om gegevens van een reality capture opmeting te importeren:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Importeer reality capture opmeting’ wordt geopend.

Click to show/hide parameters.Click to show/hide parameters.

Instellingen

Omschrijving

Cloud opslagmogelijkheden

De linkerkant van het dialoogvenster toont de opslagmogelijkheden die beschikbaar zijn in Vectorworks Cloud Services; selecteer de gewenste optie om de bestanden weer te geven die beschikbaar zijn voor import

Zoekbalk

Geef tekst op in het zoekveld om de lijst van bestanden te filteren

Miniatuurweergave / Lijstweergave

Klik op de knoppen rechtsboven in de lijst om te schakelen tussen lijst- of miniatuurweergave

Lijst met bestanden

Toont de reality capture modellen van de geselecteerde opslagoptie, met het meest recente bestand aan het begin van de lijst. Als een bestand momenteel wordt verwerkt in de cloud, wordt de status ervan weergegeven. Als een verwerkingstaak mislukt, verschijnt er een bericht; mislukte taken blijven 24 uur op de lijst staan.

Selecteer het gewenste bestand en klik op OK.

Afhankelijk van de bestandsgrootte kan er een vertraging optreden terwijl het bestand vanuit de cloud wordt gedownload.

Er wordt een bijbehorend dialoogvenster geopend; voer de gewenste opties in om verder te gaan met importeren.

Importeer Puntenwolk instellingen (Vectorworks uitbreidingsmodule vereist): zie Een puntenwolk importeren

Importeer OBJ-bestand instellingen: zie OBJ importeren

Importeer USD-bestand instellingen: zie USD-bestanden importeren

Importeer AR Opmeting: zie Selecteer een bestaande laagnaam en klassenaam voor de geïmporteerde objecten of creëer een nieuwe laag of klasse. Opmetingen gemaakt in de Ruimtemodus worden geïmporteerd als wandobjecten. Opmetingen gemaakt in 3D polygoonmodus worden geïmporteerd als 3D polygoonobjecten.