USD-bestanden importeren

Commando

Pad

Importeer USD (3D)

Bestand > Importeer

Universal Scene Description (USD)® is een 3D-formaat dat vaak wordt gebruikt voor het uitwisselen van en samenwerken aan 3D-modellen. Het commando Importeer USD staat gebruikers toe USD-geometrie, texturen en metagegevens te importeren in de huidige ontwerplaag.

Als je Vectorworks Cloud Services gebruikt, is het commando Importeer Reality Capture opmeting een snelle, eenvoudige manier om bestanden rechtstreeks uit je cloudopslag te importeren.

Om een USD-bestand te importeren:

Selecteer het commando en selecteer vervolgens het bestand (.usd, .usda, .usdc, of .usdz) dat je wilt importeren.

Het dialoogvenster ‘Importeer USD-bestand’ wordt geopend.

Click to show/hide parameters.Click to show/hide parameters.

Parameter

Omschrijving

Naam laag

Selecteer voor het zichtvenster een laag uit de lijst of selecteer Nieuwe ontwerplaag om een nieuwe laag te creëren voor het geïmporteerde object

Naam klasse

Selecteer een bestaande klasse, of selecteer Nieuwe klasse om een nieuwe klasse te creëren voor het geïmporteerde object

Creëer texturen

Creëert Renderworkstextuur-hulpbronnen van geïmporteerde USD-materialen, inclusief egale vulkleuren wanneer Creëer texturen voor kleuren geselecteerd is; wanneer het niet geselecteerd is, wordt het kenmerk kleurvulling gebruikt

Importeer als symbool

Selecteer deze optie om de bestandsinhoud als een symbooldefinitie te importeren in het Hulpbronnenbeheer. zie Hulpbronnenbeheer en Concept: Vectorworks symbolen

Herschaal eenheden per meter

De eenheden per meter wordt automatisch bepaald als de waarde bestaat in het geïmporteerde bestand. Klik om de bestandswaarde te overschrijven; voer de eenheden per meter in.

Voeg geïmporteerde model in op afstand

Het geïmporteerde model wordt ingevoegd op een bepaalde afstand van de X/Y/Z coördinaatwaarden; bepaal de afstanden

Herdefinieer verticale as

De as wordt automatisch bepaald als de verticale as eigenschap bestaat in het geïmporteerde bestand. Deze optie herdefinieert de verticale as van het model; selecteer of de verticale as Y of Z is.

Reality capture opmetingen importeren